Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ook de Bredaseweg wordt aangepakt: dit gaat er gebeuren

Door Thijs Dingemans 14 december 2017

De gemeente heeft haar goede voornemens voor 2018 al laten weten: het aanpakken van de verkeersveiligheid in Tilburg. Vorige week schreven we dat er wordt ingegrepen om de Cityring veiliger te maken. Daar blijft het niet bij: ook de Bredaseweg wordt aangepakt.

En dat wordt tijd: er gebeuren vaak heftige ongelukken op de weg – deze zomer overleden er zelfs mensen bij ernstige ongevallen. De gemeente is daarna gaan kijken welke maatregelen ze op korte termijn kan doorvoeren. Nou, mensen: er gaat het één en ander gebeuren!

Krijgen we een lang fietspad?

De komende maanden worden de stoplichten opnieuw afgestemd, waardoor fietsers veiliger kunnen oversteken. Ook de opstelstroken – de wachtplekken voor fietsers dus – worden aangepast zodat fietsers en auto’s elkaar beter zien. En, en, en: er komt misschien een doorlopend fietspad!

En flitspalen?

De gemeente gaat bekijken of dat aangelegd kan worden aan de noordzijde van de Bredaseweg, want nu moeten fietsers en brommers een paar keer oversteken van de ene naar de andere kant. En da’s niet echt handig. Ook wordt – net zoals bij de Cityring – gekeken of er extra snelheidscontroles of flitspalen komen.

Noordhoekring

Overigens wordt ook de Noordhoekring aangepakt. De gemeente vindt de rijbanen daar nu te breed en gaat ze daarom in het eerste kwartaal van 2018 versmallen. En nóg meer goed nieuws: ook de oversteek van de Korte Heuvel naar de Heuvel wordt verbeterd. Dat worden overuren in het gemeentehuis…

adv.