Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Omrijden: deze wegen zijn nu afgesloten door de kermis

Door Rowie van der Vliet 14 juli 2020

Opgelet, fietsers en automobilisten! Wie weet moet je deze week toch omrijden door de Tilburgse Kermis. Want hoewel een groot deel van het gebruikelijke kermislint dit jaar niet komt, zijn er toch afgesloten wegen door de kermis. We zetten alle informatie op een rijtje.

De wegen die zijn afgesloten door de kermis zijn: de Paleisring en Besterdring. Bij de Paleisring gaat het om het stuk tussen de Piusstraat en de Bisschop Zwijssenstraat. Bij deze wegen worden verkeersregelaars ingezet. Ook het Besterdplein, Koningsplein en Stadhuisplein staan straks vol met kermisattracties.

Afgesloten wegen kermis 2020

De wegafzettingen door de kermis zijn op 14 juli om 12.00 uur begonnen. Op 29 juli om 12.00 uur zijn de wegen weer bereikbaar. Goed om te weten: de Spoorlaan en Heuvel zijn dit jaar niet afgezet. Wel staat er bij de parkeerplaats bij het spoor aan de Spoorlaan een attractie. namelijk het reuzenrad. Deze komt niet op de weg zelf. De opbouw van de kermis is hier alvast begonnen!

Busomleidingen

Dit jaar zijn er niet zoveel busomleidingen als we gewend zijn. Maar, let op! Buslijn 1 en 2 rijden nog steeds een blokje om op de ‘heenweg’. Ze gaan nu via halte Interpolis, rijden door via de Ringbaan Oost en Zuid om verder de normale route te vervolgen.  Lijn 3 krijgt het keerpunt op het busstation en lijn 7 en 8 pakken tijdelijk de Hart van Brabantlaan en Beukenstraat mee. Lijn 7 rijdt op zaterdag trouwens niet doordat de markt van het Koningsplein naar het Burgemeester van de Mortelplein is verplaatst.

Opbouwen van de Kermis in 2020. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

JAAA! De Tilburgse Kermis gaat door en zo komt het eruit te zien

Wie, wat, waar?! Het beste nieuws van 2020 tot nu toe: de Tilburgse Kermis gaat door in kleinere vor...

Huh? Roze Maandag gaat hier toch door

Bij het gloednieuwe Beachy houden ze niet van opgeven. Zelfs nu de organisatie van Roze Maandag het ...
Kermis FM

De kermis gaat door en zo zit het met Kermis FM

Wat waren we blij toen we hoorden dat we tóch een Kermis krijgen in Tilburg. In aangepaste vorm, dat...

adv.