Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe dienstregeling Arriva: dit zijn de belangrijkste wijzigingen in Tilburg

Door Thijs Dingemans 4 december 2018

Reis jij geregeld (of misschien wel elke dag) met de bus binnen Tilburg? Let dan even op: zondag 9 december start de nieuwe dienstregeling van Arriva. Wat we zien is dat er een paar routes wijzigen. Zo komen er haltes te vervallen vanwege wegwerkzaamheden. Ook zijn er nieuwe haltes toegevoegd aan de regeling. Dit zijn belangrijkste wijzigingen die je moet weten.

We beginnen even met het belangrijkste: de nieuwe dienstregeling is tot maart 2019 geldig. Het nieuwe busstation is dan afgerond en daarom zal vanaf dat moment ook de dienstregeling aangepast worden. Logisch, want de routes wijzigen dan. Goed, over naar de belangrijkste wijzigingen:

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Lijn 1: ETZ Elisabeth – Centraal Station – Noord

Deze bus gaat vanaf 9 december via de Wandelboslaan en Postelse Hoeflaan rijden in plaats van de Reitse Hoevenstraat. Dat is nodig omdat er een snelfietsroute in de Reitse Hoevenstraat wordt aangelegd. Er komt daarom een nieuwe halte in de Postelse Hoeflaan, bij de kruising met de Petrus Canisiusstraat. Lijn 1 rijdt voortaan ook langs de bestaande halte P.Hoeflaan/ETZ Tweesteden. Het mooiste nieuws: de bus gaat op maandag tot en met vrijdag elk kwartier rijden. 

Lijn 2: Reeshof – CS – Goirle

Deze bus, die vanuit de Reeshof vertrekt, wijzigt de route pas in Goirle. Lijn 2 rijdt vanaf de Wittendijk via de Hoogeindseweg en Kempenlaan naar de Rillaersebaan. Bij de rotonde keert de bus en het eindpunt wordt de nieuwe halte Baronielaan op de Kempenlaan bij de kruising met de Baronielaan. Vervolgens gaat de bus weer terug via de Kempenlaan – Hoogeindseweg – Wittendijk. De halte Nieuwe Rielseweg wordt een tweezijdige halte. De grote eindlus door de wijk De Hellen in Goirle vervalt voor lijn 2. Buurtbuslijn 295 neemt de route van lijn door de Hellen over. Alle bestaande halten worden overigens sowieso door de buurtbus bezocht.

Lijn 5: Centraal Station – Noord-Stokhasselt

In Stokhasselt wijzigt de route. De bus gaat vanaf Busstation Noord via de Beethovenlaan en Stokhasseltlaan direct naar het Verdiplein. Vanaf het Verdiplein naar Busstation Noord wordt de huidige route gereden via Rossinistraat – Kapelmeesterlaan – Peronistraat – Componistenlaan. De bus rijdt dus een lus in één richting door de wijk in plaats van de huidige route in twee richtingen. Fijn!

Lijn 601: Centraal Station – Stappegoor

We eindigen nóg beter! De shuttlebus naar Stappegoor gaat in de ochtend- en middag vaker rijden: acht keer per uur in plaats van zes keer. Let wel op: tussen 10.00 en 14.00 uur blijft lijn 601 zes keer per uur rijden.

Even vergeten waar welke bus stopt? Check het hier:

perronindeling busstation tilburg
Foto: Arriva

Alle informatie over de nieuwe dienstregeling vind je hier

Lees ook:

Busstation Spoorlaan werkzaamheden

Mysterie: Hoe zit het nou met de verbouwing van het busstation?

Het Kroepoekdak staat in de steigers, de Spoorlaan ligt voor een deel open én het vernieuwde busstat...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.