Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niet met het ov, maar wel met de taxi? Dit zijn de regels

Door Noah Godefroy 15 juni 2020

We kunnen ons best voorstellen dat je het openbaar vervoer liever zo veel mogelijk vermijdt. Een mondkapje is verplicht en er wordt aangeraden om alleen met het openbaar vervoer te reizen als het écht noodzakelijk is. Een andere optie om toch van A naar B te kunnen reizen, is de taxi. Maar wat zijn hier eigenlijk de regels voor? En moet je dan ook een mondkapje op?

Wanneer je niet met het ov wil reizen, kan een taxi een goede optie zijn. Van de Rijksoverheid en het RIVM mag je nog steeds niet met iemand in één auto zitten die niet uit hetzelfde huishouden komt. Je kunt zelfs een boete krijgen als je met drie of meer mensen bij elkaar in een auto zit en niet tot hetzelfde huishouden behoort. Maar geldt deze regel ook voor de taxi?

Speciale regels

Ook taxibedrijven moeten de richtlijnen van het RIVM volgen. Daarnaast nemen ze aanvullende maatregelen, zoals een fysieke afscheiding tussen chauffeur en passagier. Ook hebben ze een extra schoonmaakronde na iedere rit. De chauffeur mag je niet helpen met in- en uitstappen en je moet zelf je bagage in de kofferruimte plaatsen.

Wanneer een taxi geen fysieke afscheiding kan plaatsen, moeten de chauffeur én de reiziger een mondkapje dragen. Heeft de taxi wel een fysieke afscheiding, maar reis je met iemand anders? Dan moet je ook een mondkapje dragen, behalve wanneer jullie tot hetzelfde huishouden behoren. Lees hier meer over het protocol voor vervoer- en taxibedrijven >>>

Taxibedrijven in Tilburg

Wil jij weten of je een mondkapje op moet doen of dat jouw taxi een fysieke afscheiding heeft tussen jou en de chauffeur? De meeste taxi’s in Tilburg hebben een afscheidingsscherm aangebracht, maar raadpleeg altijd het bedrijf zelf voor actuele informatie. Hier kun je een handig overzicht vinden van taxibedrijven in Tilburg, al staan ze er niet allemaal tussen.

Lees ook:

processierups

Processierups back in Tilburg; 6 x antwoord op vragen over het beestje

De eikenprocessierups (in de volksmond processierups) is voor de vierde keer verveld en dat is slech...
Vloer axi

Een vloer kopen (en leggen) anno 2020: ‘De nieuwe generatie is beter met computers’

Waar veel bedrijven tijdens de coronacrisis de klanten nog net niet van de straat de zaak in moesten...

Nicole ontwierp een postzegel voor Tilburg: ‘Dit moet de leukste zomer ooit worden’

Groeten uit Tilburg! Heb jij het plaatje met de blauwe strepen en de witte vlag met zwarte letters o...

adv.