Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: kun je weer zonder risico tanken in Poppel?

Aangeboden door Tankstation Van Raak 2 juli 2020

Al sinds jaar en dag gaan wij Tilburgers naar Poppel om te tanken. Natuurlijk voor de spotprijzen van de benzine en diesel, maar ook even een frietje te scoren óf een slof sigaretten mee te pikken. Maar die plannen gingen tijdens corona ineens op de schop: we mochten niet meer naar België. Hoe zit dat nu?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Loes van Raak van tankstation Van Raak (jazeker, hét tankstation van Poppel) ontving de laatste weken vraag na vraag van het Nederlandse volk. Tijd om eens even wat dingen op een rijtje te zetten dus!

Bekeuring

Tja, ineens riskeerde je een boete van €4.000,- wanneer je de grens over ging. Dat is wel een hele dure tankbeurt, en dus besloten veel Tilburgers het tanken in Poppel maar even te skippen. En dus was de voornaamste vraag de laatste weken: kan ik weer tanken in Poppel zonder het risico te lopen een bekeuring te krijgen? “Jazeker”, zegt Loes. België heeft de grenzen sinds 15 juni weer geopend en er is dus geen politiecontrole meer. Nederlanders mogen dus weer de grens over om te tanken in Poppel!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tankstation Van Raak. Meer over Tankstation Van Raak ontdekken?

Tankstation Van Raak tankstations

Grens 15, Poppel

Bekijk meer:tankstations

Prijsverschil

Maar is het eigenlijk wel de moeite naar Poppel te rijden? Benzineprijzen variëren natuurlijk enorm. Hoe zit dat nu? “De vraag over het prijsverschil hebben we vaak gehad. Voor Euro 95 E10 betaal je in België gemiddeld 30 cent minder dan in Nederland! Ook Super en LPG is een stuk goedkoper hier”, legt Loes uit.

LPG

Dat LPG is ook nog een dingetje. Loes: “Mensen vragen ons vaak of LPG getankt kan worden als er geen personeel aanwezig is. Het antwoord is nee. Rijdt jouw voertuig dus op ‘gas’, kom dan tijdens de openingsuren.”

Sigaretten

Wij Tilburgers zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rang. Dus als wij naar Poppel rijden om te tanken, slaan we graag twee vliegen in één klap. Voor de rokers onder ons is er goed nieuws: “Je hoeft niet eens verder dan het tankstation. Wij verkopen hier namelijk ook rookwaren voor de Belgische prijs. De prijzen van tabak liggen hier een stuk lager dan in Nederland!”

Real time

Oké, de benzine is goedkoper over de grens. Dat weten we nu. Maar toch, die prijzen veranderen zóvaak dat het niet bij te houden is. En dus krijgt Loes regelmatig de vraag wat de huidige prijzen zijn. “Op onze website kun je de real time prijzen in de gaten houden”, vertelt Loes. Fijn, dan kom je dus nooit voor verrassingen te staan!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.