Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: zo’n 1700 fietsen zijn weggehaald bij Station Tilburg

Door Rowie van der Vliet 11 augustus 2020

Hé wacht eens even, stond je fiets nog bij de fietsenstalling aan de Spoorlaan? Na vandaag sowieso niet meer! In twee weken tijd – met die hitte –  zijn maar liefst 1700 fietsen weggehaald bij Station Tilburg, zo meldt Brabants Dagblad. We leggen uit waar jij je stalen ros weer op kunt halen.

De medewerkers van de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) hadden het er maar druk mee. De laatste 125 fietskes worden vandaag opgehaald uit de oude stationsstalling. Waarom? Er is nu een nieuwe fietsenstalling aan de Noordzijde (bij de Spoorzone). Bovendien zouden de fietsen op de oude plek bij Station Tilburg heel erg in de weg staan, want daar wordt al snel gebouwd aan een nieuwe fietsenstalling.

Zo haal jij je fiets (gratis) op

Wil je toch jouw fiets op gaan halen? Let op: dan kun je niet meer terecht bij de oude fietsendepot in de buurt van de Piushaven. AFAC heeft namelijk een nieuwe locatie, aan de Bredaseweg. Daar ben je vanaf september welkom. De fietsen die zijn weggehaald bij de oude stationsstalling blijven nog drie maanden staan. Je haalt jouw stalen ros helemaal gratis op. “Met de coronacrisis hebben we besloten om sowieso de maand augustus geen tientje te vragen voor fietsen die opgehaald moeten worden”, laat Anton Adams van AFAC aan indebuurt weten.

Goed gebruikt

Kom je hem toch niet ophalen? Dan kan je mogelijk jouw fiets zien staan in een kringloopwinkel of op een andere plek waar-ie goed gebruikt kan worden. O ja, ook wel handig om te weten: we raden aan fietsen niet zo lang te laten staan bij de nieuwe fietsenstalling bij Station Tilburg. Na 24 uur moet je daar namelijk betalen voor het stallen van je fiets.

Lees ook:

De nieuwe fietsenstalling in de Spoorzone is open en zo ziet het eruit [video]

Wil jij je fiets kwijt bij het station? Dan is er nu een nieuwe plek. We zetten onze stalen ros voor...

Heel belangrijk: vanaf zaterdag kan je fiets zomaar weg zijn uit een fietsenstalling in de stad

Denk je ineens: hé, mijn fiets staat al sinds maart bij een fietsenstalling in de stad. Zorg dan dat...
Fietsenstalling station tilburg

Nostalgie: een ode aan de Spoorlaan-fietsenstalling die 21 juli sluit

Het einde van een tijdperk: de fietsenstalling aan de kant van de Spoorlaan sluit voorgoed! Zonder g...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.