Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: het is vanaf nu weer betaald parkeren bij de Albert Heijn XL

Door Rowie van der Vliet 28 september 2020

Gratis je auto een dag laten staan bij de ALDI en Appie? Dat zit er niet meer in. Het parkeerterrein bij de Albert Heijn XL heeft vanaf nu (opnieuw) betaald parkeren ingevoerd. 

Gratis parkeren kan nog wél, maar alleen beperkt. Als je komt winkelen krijg je twee uur de tijd om je auto gratis neer te kwakken. Daarna moet je betalen. Eigenlijk moest dat al, maar kon het niet doordat de slagbomen vaak kapot waren. Inmiddels zijn ze hersteld, dus wordt het weer dokken.

Kentekenregistratie

Het parkeersystem registreert jouw kenteken voor het in- en uitrijden. In de voorwaarden vinden we dit: “Het kenteken wordt alleen gebruikt om zorgeloos in en uit te rijden. Het kenteken wordt na uitrijden direct uit het systeem verwijderd.” Meer weten over de parkeervoorwaarden? Vraag dit dan na bij de parkeerbeheerder via de intercom bij de slagbomen.

Betaald parkeren bij de Albert Heijn XL

Je kunt jouw parkeerkaart afstempelen bij een van de winkels om gebruik te maken van de goedkopere tarieven. Een dagtarief of een verloren kaart kost je €34,- als je boodschappen komt doen of €38,- voor ‘overige’ klanten. De kosten van het parkeren lopen snel op met het nieuwe systeem. Wie alleen zijn auto wil stallen, is voor een uurtje een euro kwijt, maar na twee uur al twee euro. Drie uur je auto kwijt zonder boodschappen? Dan betaal je €6,-.

Over en uit met gratis parkeren

Hiermee is het over en uit voor gratis parkeren in de buurt van het Spoorpark of de Spoorzone. Ook aan de straat betaal je €1,- per uur. Op het parkeerterreintje achter de Hall of Fame is dit €1,40 per uur. Je bent daar wel goedkoper uit voor een dagje je auto parkeren. Dat kost je namelijk €7,-. Betaald parkeren houdt pas halverwege de Koestraat op, ongeveer ter hoogte van Cafetaria Viano.

Lees ook:

parkeergarage

Parkeren in de parkeergarages wordt soms een tikkeltje goedkoper

Wil jij je auto kwijt in het centrum? Dikke kans dat je dan naar een parkeergarage rijdt. Binnenkort...
Parkeren Privéterrein

MAG DAT: je auto parkeren op iemand anders z’n privéterrein?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: voor je eigen oprit op straat parkeren in Tilburg?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet precies wat er wel of niet mag. Da...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.