Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: de NS gaat in mei een hele dag staken en dit merk jij ervan

Door Rowie van der Vliet 20 mei 2019

Hè, balen! De vakbonden hebben een grote staking aangekondigd in het openbaar vervoer. Werknemers van de NS staken op 28 mei de hele dag om actie te voeren voor een beter pensioen. 

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag legt ook het stadsvervoer op 28 mei de hele dag het werk neer. In Tilburg rijden de bussen die dag wel gewoon, maar moet je met de trein, dan zou het zomaar kunnen dat die niet rijdt. De spoorwegen bekijken op dit moment wat de gevolgen zijn van het staken en hoe ze reizigers zo goed mogelijk kunnen informeren. Waarschijnlijk merk je er het meest van als je richting Utrecht gaat.

‘Zeer ingrijpend’

De NS betreurt de aangekondigde 24-uursstaking op het spoor. “Dit zou zeer ingrijpend zijn voor onze reizigers. Zij worden hiermee de dupe van een conflict waar NS geen partij in is”, laat de vervoerder weten in het Brabants Dagblad.

Op 18 maart voerden de bonden al pensioenacties. Personeel bij de NS en het stadsvervoer legden toen in de ochtendspits het werk voor 66 minuten neer. Andere acties werden die dag afgebroken na de aanslag in de tram in Utrecht.

Mislukt overleg

De bonden zeggen nu weer actie te gaan voeren omdat er nog altijd geen zicht is op een pensioenakkoord. Eind vorig jaar mislukte het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen. De bonden willen dat de AOW-leeftijd wordt bevroren. Mensen met zwaar werk moeten eerder met werken kunnen stoppen.

Lees ook:

Tilburg Centraal Station

Mysterie: dit is waarom Tilburg geen Centraal Station heeft

Heb jij je ook weleens afgevraagd waarom wij geen Tilburg Centraal hebben? We hebben wel een kroepoe...
tilburg station

Zoveel reizigers pakken elke dag de trein vanaf of naar station Tilburg

Het is een drukke boel op station Tilburg. De hele dag stappen er mensen in en uit de trein, pakken ...
Tilburg Centraal Station

5 x emoties die je ervaart als je alweeeeer vertraging met de trein hebt (in gifjes)

We know: een trein die vertraging heeft, is verschrikkelijk. Sta je dan met je goede gedrag op een t...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.