Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ja, óók hier in Tilburg is het opletten geblazen als fietser

Door Thijs Dingemans 17 februari 2018

Eerlijk is eerlijk, fietsen in Tilburg is soms nog een hele uitdaging. Vooral op de meest gevaarlijke plekken in de stad. We maakten een survivalgids voor het overleven op je stalen ros en kregen veel reacties waar het ook opletten geblazen is. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kruising Goirkestraat met de Hasseltstraat

goirkestraat
Foto: Google Streetview

Ja, fijn zo’n kruising met duidelijke haaientanden en zebrapaden… Toch gaat het nog geregeld mis op de kruising van de Goirkestraat met de Hasselstraat. Er wordt duidelijk aangegeven wie voorrang heeft (recht doorgaand verkeer dus), maar als fietsers is het toch geregeld snel tussen de auto’s doorschieten. Hebben we een tip hoe je hier veilig oversteekt? Je aan de regels houden en vooral goed kijken. 

Kruising Veldhovenring – Molenbochtstraat – Besterdring

kruising besterdring
Foto: Google Streetview

Nog zo’n fijn kruispunt waar je echt op je hoede moet zijn als fietser: de kruising Veldhovenring – Molenbochtstraat – Besterdring. Ook hier wordt duidelijk aangegeven wie voorrang heeft, maar vaak zie je de auto’s die van rechts komen net even over het hoofd. Voor je het weet lig je op de grond… Volgens een van onze lezers is dit punt echt een drama. 

Heel de Korvelseweg

korvelseweg
Foto: Google Streetview

Uiteráárd ontbreekt de drukke Korvelseweg niet in dit overzicht met gevaarlijke fietsplekken. Want eerlijk: wie voelt zich hier wel veilig als-ie fietst? Auto’s vliegen je letterlijk om de oren en vooral op drukke momenten is het echt goed uitkijken. En let vooral op de bestuurders die snel de weg opschieten uit een zijstraat… 

Sint Josephstraat bij de scholen

sint josephstraat
Foto: Google Streetview

Over het algemeen is de Sint Josephstraat een prima weg om over te fietsen, toch? Niet iedereen denkt er zo over en daar kunnen we ons wel in vinden. Bij de scholen is het namelijk altijd goed uitkijken. “Iedere dag crosscountry tussen de moeders met Maxi-Cosi, opengooiende autoportieren, auto’s en naar school fietsende pubers… En dan het vrachtverkeer niet te vergeten van de villa’s die verbouwd worden”, reageerde iemand op Facebook. Eerlijk: ook best een gevaarlijke fietsplek als het druk is. 

Oversteek bij Cityring

cityring
Foto: Indebuurt

We hoorden je al denken: waar blijft de oversteek bij de Cityring?! Nou, hier is-ie! Een gevaarlijk punt voor zowel voetgangers als fietsers. Volgens een van onze lezers denken de voetgangers dat de fietsers naar de verkeerslichten op de autorijbaan kijken. Erg verwarrend. Zo nu en dan gebeuren er ongelukken – vaak ook omdat er een hoop Maxs Verstappens over de weg racen – en daarom neemt de gemeente nu maatregelen.

Check ook:

Meest gevaarlijke fietsplekken indebuurt

Tring tring! 5 x de meest gevaarlijke fietsplekken van Tilburg

Eerlijk is eerlijk, fietsen in Tilburg is soms nog een hele uitdaging. Vooral op de meest gevaarlijk...
verkeerslocaties

Dit zijn de gevaarlijkste verkeerslocaties bij jou in de buurt

Waar in Tilburg gebeuren de meeste ongelukken? Welke plekken in de stad zijn zogenoemde black spots?...
bredaseweg

Ook de Bredaseweg wordt aangepakt: dit gaat er gebeuren

De gemeente heeft haar goede voornemens voor 2018 al laten weten: het aanpakken van de verkeersveili...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.