Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inge werd aangereden door een auto: ‘Sorry mevrouw, ik zat te appen’

Aangeboden door Interpolis Automodus app 18 september 2018

Het is dat ze een engeltje bij zich had. Anders had vrijdag de dertiende heel anders kunnen aflopen voor Inge van Geel (51). De Tilburgse stond op 13 februari 2015 met haar auto voor het stoplicht toen ze opeens hard werd geraakt door een andere auto. “Hij vloog vol uit de bocht zo over het talud”, zegt Inge, terwijl ze wijst naar de plek waar het ongeluk gebeurde. Wat bleek: de bestuurder zat te appen achter het stuur. 

We ontmoeten Inge op de plek waar het ongeval zich ruim drie jaar geleden afspeelde. Nietsvermoedend stond de Tilburgse te wachten voor het stoplicht bij de kruising van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg met de Bredaseweg, net na Rugby Club Tilburg. “Ik woon in de Reeshof en was op weg naar mijn werk in het St. Elisabeth Ziekenhuis. Ik stond helemaal links te wachten bij het stoplicht. Opeens zie ik een bestuurder die vanaf de Bredaseweg komt zo de bocht missen en over het talud vliegen”, begint Inge haar verhaal.

Geluk bij een ongeluk

De auto knalt vervolgens met volle snelheid tegen die van Inge en door de klap botst zij weer tegen haar buurvrouw – het kruispunt heeft vanaf de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg twee banen om linksaf te slaan – en achterbuurman. Geluk bij een ongeluk: Inge wordt nog enigszins ‘goed’ geraakt en stapt ongeschonden uit de auto. “Gelukkig botste hij niet tegen mijn deur. Ik weet niet wat er dan was gebeurd… Mijn geluk was dat-ie mijn bumper raakte. Maar je hebt de foto’s gezien; de auto was total loss.”

(tekst loopt door onder foto)

inge
Eigen foto: de auto van Inge was total loss na het ongeluk

‘Ik zat te appen’

“Het eerste wat hij (de veroorzaker, red.) zei toen-ie uitstapte was: ‘sorry, mevrouw, ik zit fout. Ik zat te appen.’ Ja, dat zei hij echt! Ik was meteen heel erg boos”, vervolgt Inge. “Ook bizar dat-ie dat verkeerslicht niet heeft geraakt. En zelfs die lantaarnpaal niet.” Inge wijst naar het geblokte talud en de palen. Ze herhaalt nog eens de woorden van de bestuurder. “Hij zei het echt: ‘Ik ben verkeerd, zat te appen en niet op te letten.’ Daardoor kon de jongen niet bijsturen. Ja, dat maakt je toch wel boos.”

Hoe is het mogelijk?

Inge kan het nog altijd niet bevatten: hoe kun je zo’n bocht nou missen? “Als je kijkt en ziet hoe ruim die bocht is, dan denk je wel: hoe is het mogelijk dat iemand zoiets mist? Maar ja, als je afgeleid bent.” Elke keer als ze op dezelfde plek voor het stoplicht staat, flitst het ongeluk weer voorbij. “Het doet iets met je, je staat erbij stil. Het verbaast me dan dat iemand zo uit de bocht schiet en tegen jou aan knalt waardoor jij de lasten hebt. Ik heb na het ongeluk nooit meer iets van die jongen gehoord. Maar ik kan het wel loslaten, hoor. Het achtervolgt me niet. Ik heb wel echt een engeltje gehad ja, haha.”

(tekst loopt door onder foto)

interpolis
De veroorzaker vloog vol over het geblokte talud. Foto: indebuurt

Elke beweging is gevaarlijk

Het ongeluk van Inge bevestigt nog maar eens hoe gevaarlijk mobiel gebruik achter het stuur is. Haar advies aan mensen die dat wél doen: wegstoppen! “Je weet nu wat de gevolgen kunnen zijn. Mensen beseffen niet hoe gevaarlijk het is. Elke beweging is gevaarlijk; al is het je radio. Zelfs dat leidt af. De telefoon helemaal. Die kleine lettertjes zijn amper te lezen, zeker als je rijdt. Als ik veel berichtjes achter elkaar krijg, zoek ik altijd een plekje waar ik ze veilig kan lezen. En als ze me écht nodig hebben, bel ik ze dan wel terug.”

Heel Nederland in Automodus

Help jezelf en zorg dat je niet in de verleiding komt om tijdens het rijden je mobiel te grijpen. Hoe je dat doet? Door net als de 72.000 Nederlands die je zijn voorgegaan de Interpolis AutoModus App te downloaden. Met de app:

✔ houd je je ogen op de weg in plaats van op je telefoon

✔ voorkom je afleiding door je mobiel en rijd je veiliger

✔ kun je wel muziek of navigatie luisteren

Iedere 100 kilometer die je rijdt in AutoModus levert € 1,- op.  Het totaalbedrag dat alle AutoModus gebruikers sparen (tot een maximum van 250.000 euro) gaat naar initiatieven die het verkeer in Nederland veiliger maken. Dus waar wacht je nog op? Ga de weg op in AutoModus en maak het verkeer in Nederland veiliger!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Interpolis Automodus app. Meer over Interpolis Automodus app ontdekken?

Interpolis Automodus app zakelijke dienstverleners

Spoorlaan 298, Tilburg

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.