Het is zover: in deze wijken geldt vanaf nu betaald parkeren

Door Thijs Dingemans 1 december 2018

Helaas, helaas: er zijn een heleboel straten rondom het centrum waar vanaf nu betaald parkeren geldt. Oh noooo! Oh jawel! Het is toch echt zo. De gemeente doet er dit jaar alles aan om parkeeroverlast aan te pakken en daarom geldt in deze wijken vanaf 1 december betaald parkeren: 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Piushaven

piushaven
Foto: Freddie de Roeck

In de hele omgeving van de Piushaven spotten we digitale parkeerautomaten, omdat betaald parkeren vanaf 1 december is ingevoerd. In veel straten kon je de auto nog gratis zetten, maar je mag hier nu de portemonnee trekken. In dit gebied geldt het betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag tussen 9:00 en 2:00 uur en op zondag tussen 12:00 en 2:00 uur. Je betaalt €1,- per uur. 

Bouwmeesterbuurt

betaald parkeren
Ook in de Waterhoefstraat wordt betaald parkeren ingevoerd. Foto: indebuurt

In de Bouwmeesterbuurt moet je nu ook dokken. Vanaf 1 december geldt in deze wijk (en rondom het Wilhelminapark) betaald parkeren van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 tot 15.00 uur. Je betaalt hier €1,- per uur.

Theresia

betaald parkeren
In Theresia geldt binnenkort betaald parkeren. Foto: indebuurt

Ook in de wijk Theresia moet je voortaan betalen. Tot en met de Tjeuke Timmermansstraat, Vredeman de Vriesstraat en Jan Heijnsstraat geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag tussen 9:00 tot 22:00 uur. Je betaalt hier €1,- per uur. 

En dan nog dit:

Je kun in Tilburg nérgens meer met cash betalen. Alle betaalautomaten met cashgleuven zijn weggehaald en vervangen door digitale automaten. Dat betekent dus dat je geen vijftig centjes meer in de gleuf hoeft te stoppen en het papiertje voor je autoraam moet leggen. Het enige dat je nodig hebt is je pinpas of creditcard.

parkeerautomaten

Cash betalen bij de parkeerautomaten kan niet meer

Heb je ook weleens dat je de auto even snel kwijt moet in de stad, maar geen munten op zak hebt voor...

Alles weten over parkeren in Tilburg? Check:

parkeren

Alles wat je wilt weten over parkeren in Tilburg

Heb je eindelijk je auto de Tilburgse binnenstad in gemanoeuvreerd, moet je hem óók nog eens ergens ...
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.