Grote kans dat je teveel geld betaalde voor een parkeerboete in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 10 januari 2019

Baal je ook flink als een parkeerboete op de mat valt? In Tilburg schijnt het extra balen te zijn. Enkele Tilburgers stapten naar de rechter omdat ze vonden dat hun parkeerboete erg hoog uitviel, aldus de Telegraaf. En de rechter kan zich daar eigenlijk wel in vinden. 

De krant stelt dat mogelijk duizenden automobilisten veel te veel betaalden. Nou ja, zeg! Hoe dan?! Niet alleen ging het om 62 euro voor de naheffing, de gemeente Tilburg brengt ook 16,50 euro in rekening. Een snel rekensommetje verder en voilá: je betaalt €78,50. De rechtbank Zeeland-West-Brabant deed een uitspraak en bepaalde op 8 januari dat een dergelijk bedrag véél te hoog is. Zij vernietigde de aanslag van een automobilist die in bezwaar ging. De naheffingsaanslag is trouwens een boete die je krijgt wanneer je ergens parkeert waar je eigenlijk had moeten betalen.

Verschillende tarieven

In Tilburg hebben we natuurlijk twee tariefzones in de binnenstad, eentje voor vergunninghouders en bezoekers met een dagkaart van zo’n €16,50. De andere is een uurtarief van €2,20 euro tot een euro. Het verschil van die laatste zone ligt maar net aan het gebied waar je parkeert. Maar nu blijkt dat de gemeente altijd €16,50 in rekening brengt. Zelfs als je maar een uurtje te lang op een parkeerplek stond. Dat deed ze voor twee jaar lang.

Digitaal

Sinds vorig jaar is parkeren in Tilburg veel veranderd. We hoeven nu alleen nog maar vijftig centjes te sparen voor een karretje in de supermarkt, want parkeren in de stad gaat vanaf nu digitaal. Ook werden er flink wat parkeerautomaten verwijderd. Eerst stonden er 178 en nu 101. Je kunt alleen nog maar met pin of creditcard, of via een app betalen. Wel een voordeel: wanneer je met apps zoals Parkmobile geld overmaakt, betaal je alleen de werkelijke parkeertijd.

Lees ook:

parkeerautomaten

Cash betalen bij de parkeerautomaten kan niet meer

Heb je ook weleens dat je de auto even snel kwijt moet in de stad, maar geen munten op zak hebt voor...
parkeren tilburg

5 x zo is het om te parkeren in Tilburg (in gifjes)

Onmogelijke parkeerplekken, dure parkeergarages en onduidelijke borden... Je auto parkeren in de sta...

adv.