Goed om te weten! Dit verandert er waarschijnlijk in het Dwaalgebied

Door Rowie van der Vliet 14 maart 2019

Toet toet! Het is uitkijken geblazen in het Dwaalgebied. In de straten met fijne winkels en horecagelegenheden zien we nog veel auto’s rijden. Volgens de gemeente zijn er 450 auto’s die door dit gebied crossen zonder te stoppen. Tijd om daar verandering in te brengen!

De gemeente wil sluipverkeer uit het Dwaalgebied weren. Tot de zomer van 2019 wordt er goed gekeken wat de gevolgen zijn van het afsluiten van de Nieuwlandstraat. Samen met een grote groep bewoners en ondernemers wordt de situatie onder de loep genomen.

Nieuwlandstraat zonder auto’s

De groep heeft al een advies: sluit het Radiopleintje ook af voor auto’s. Natuurlijk is er ook gedacht aan het laden en lossen. In het advies is opgenomen dat de Nieuwlandstraat van 6.00 tot 11.00 uur open is voor vrachtwagens en busjes die komen laden en lossen. Alleen verkeer met een ontheffing mag na 11.00 uur door de straat rijden. Slimme camera’s spotten deze auto’s en houden zo het toezicht. Heb je geen ontheffing? Dan krijg je een boete als je na 11.00 uur toch op het Radiopleintje rijdt met je auto.

Dag paaltjes

De gemeente ziet wel iets in het plan. Ze nemen tot de zomer de tijd om het concreet te maken. Zo wordt er goed gekeken wie nou eigenlijk ontheffing krijgt en gewoon mag blijven rijden. Toch gebeurt er voor die tijd ook al iets. De paaltjes die omhoog en omlaag konden, verdwijnen uit de stad. Ze worden vervangen door handige camera’s. Grote kans dat de Nieuwlandstraat autoluw wordt. Fietsers en voetgangers zijn wel welkom.

Lees ook:

Schouwburgring

De Schouwburgring wordt aangepakt en dit gaat er gebeuren

De gemeente is nog altijd aan het kijken hoe de Cityring veiliger kan worden en daarom pakken ze nu ...
Meest gevaarlijke fietsplekken

7 x verkeersboetes voor fietsers in Tilburg waar je van schrikt

Stel je voor: je komt bij de Polly Magoo vandaan en hebt lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima...
rotondes

Uitkijken geblazen! Dit zijn de gevaarlijkste rotondes in Tilburg

Ons kikkerlandje krijgt steeds meer rotondes. En ondanks dat ze over het algemeen veiliger zijn dan ...

adv.