Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze flitspaal zorgde voor meer dan 50 boetes per dag

Door Rowie van der Vliet 22 juni 2020

In de eerste vier maanden van het jaar kregen Tilburgers behoorlijk wat boetes. En op één weg werden meer dan vijftig automobilisten per dag geflitst. Dit is de flitspaal die het meeste flitste in Tilburg in het eerste kwartaal van 2020.

In Tilburg werd er door dertien flitspalen in het eerste kwartaal maar liefst 42.639 keer geflitst. De flitspaal die voor de meeste boetes zorgde staat aan de Caspar Houbenstraat. In totaal flitste de paal maar liefst 5.517 keer. Dit was 5.308 keer voor te snel rijden. De flitspaal die voor de minste boetes zorgde in het eerste kwartaal van 2020 ligt aan de Bredaseweg-West. Hier was het 304 keer raak.

Verkeersboetes in Brabant

Grappig feitje: in Tilburg alleen werd er veel meer geflitst dan in de provincie Drenthe. Daar werden maar 11.608 overtredingen geregistreerd. Dat heeft niet perse te maken met het nette gedrag van een Drentenaar in het verkeer. In heel de provincie Drenthe staan maar 11 flitspalen, terwijl het er in Tilburg zelf al 13 zijn. In Brabant staan in totaal 102 flitspalen. Die zorgden voor 134.029 geregistreerde verkeersovertredingen.

Meer dan 350 boetes per dag

We pakken de rekenmachine er even bij en kijken hoe veel er per dag in Tilburg geflitst werd door 42.639 te delen door 120 dagen. Dan komen we uit op 355 keer. Zo hé! Aan de Caspar Houbenstraat werd er 45 keer per dag geflitst. Dat is veel, maar lang niet zoveel als vorig jaar. In het eerste kwartaal van 2019 registreerde de paal 7.366 overtredingen. Dat waren zo’n 61 boetes per dag.

Lees ook:

flitspalen tilburg

Flits! Er komen twee nieuwe verplaatsbare flitspalen naar Tilburg

Het Openbaar Ministerie gaat twee verplaatsbare flitspalen testen in Tilburg, zo meldt Brabants Dagb...
bucketlist hittegolf

Het wordt heet in Tilburg: is er een hittegolf op komst?

Als je nu nóg niet dat stapeltje zomerkleding achteruit je kast hebt gevist, dan is het echt tijd. D...
Spoorwegboom Spoorzone

Mysterie: waarom zat de centrale werkplaats van de NS vroeger eigenlijk in Tilburg?

Dat de Spoorzone vroeger dé plek was waar treinen werden opgeknapt weet bijna iedere Tilburger. Maar...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.