Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De kruising bij de Varkensmarkt is volgende week dicht

Door Thijs Dingemans 18 december 2017

Automobilisten, let even op: de kruising bij de Varkensmarkt is volgende week in de kerstvakantie even helemaal dicht. Parkeren is op dat stuk dus ook niet mogelijk omdat de weg wordt afgezet met hekken en betonblokken. Je kunt het kruispunt dus niet oversteken, maar wel gewoon door de Bisschop Zwijsenstraat rijden.

Het gaat om de rijbaan tussen de Hoogtestraat en de Bisschop Zwijsenstraat. Door de afzetting is geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de kruising Hoogtestraat – Varkensmarkt en de Bisschop Zwijsenstraat. Auto’s (en fietsers) kunnen wel via de route Oudedijk – Varkensmarkt – Hoogtestraat rijden, staat in een bewonersbrief. Overigens gaat de Bisschop Zwijsenstraat in februari/maart ook dicht.

Ook container verplaatsen

Mocht je wonen in de straten en de brief gemist hebben: de gemeente haalt volgende week gewoon het vuil op. De afvalbakken moeten wel verplaatst worden omdat de vuilniswagen ook niet op de weg kan. Daarom moeten de containers tijdens de werkzaamheden en kerstperiode buiten de wegafzetting staan en goed bereikbaar zijn via de verharde wegen. De bewoners wordt gevraagd om de bakken zoveel mogelijk bij elkaar te zetten. Aan de ophaaldag verandert overigens niets.

Let wel op dat je container niet te lang of te vroeg buitenstaat. Dat kan je een flinke boete opleveren

adv.