Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de gevaarlijkste verkeerslocaties bij jou in de buurt

Door Thijs Dingemans 15 januari 2018

Waar in Tilburg gebeuren de meeste ongelukken? Welke plekken in de stad zijn zogenoemde black spots? RTL Nieuws zocht het uit en zette ze op de kaart. Wat blijkt: op sommige punten in Tilburg is het oppassen geblazen. Check je verzekering nog maar eens en kijk goed uit, er zijn heel veel gevaarlijke verkeerslocaties in de stad.

Update 20.58 uur: RTL Nieuws heeft bekendgemaakt het onderzoek opnieuw te moeten doen, omdat ‘de resultaten niet onomstotelijk vaststaan door een onvolkomenheid in de gehanteerde methode’. Met andere woorden: de uitkomsten zouden anders kunnen zijn. 

Wij zijn nog steeds benieuwd naar jullie antwoorden. (En wie weet dat het onderzoeksbureau waar RTL Nieuws mee samenwerkt de antwoorden nog wel kan gebruiken in het nieuwe onderzoek dat ze gaan doen). 

Minimaal tien ongelukken

RTL bracht alle plekken in kaart waar de politie en Rijkswaterstaat minimaal tien ongelukken registreerden, al dan niet met gewonden en doden, tussen 1 januari 2014 en 31 december 2016. De meeste ongelukken gebeurden op het kruispunt van van de Blaakweg/Ringbaan Zuid/Ringbaan West. Volgens de gegevens was het in totaal 46 keer raak en vielen er zeven slachtoffers. Het kruispunt staat daardoor op de derde plek van gevaarlijkste verkeerslocaties in Nederland.

De gevaarlijkste verkeerslocaties van Tilburg

Benieuwd of de verkeerssituatie bij jou om de hoek er tussen staat? We hebben de gegevens van RTL even in een handig kaartje gezet:

adv.