Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit verandert mogelijk op de A58 bij Tilburg

Door Noah Godefroy 8 november 2019

Maak jij vaak gebruik van de A58 tussen Tilburg en Eindhoven? Geniet maar van het 130 kilometer per uur rijden nu het nog kan. Althans, als er eens een keer geen file staat. Na Tilburg én Goirle, wil nu ook de gemeente Oirschot de maximale snelheid terugbrengen naar 100 kilometer per uur.

Eerder liet de gemeente Best ook al weten het plan te steunen. En dus lijkt een groot deel van de gemeentes langs de A58 tussen Tilburg en Eindhoven het met elkaar eens te zijn: de maximale snelheid moet omlaag, zo meldt Brabants Dagblad.

Gezonder, veiliger én minder files!

Het lijkt er daarmee op dat de lobby voor langzamer rijden op snelwegen groter en groter wordt. Ons kabinet is al een tijdje op zoek naar oplossingen voor het stikstofprobleem. Zeker nu de boeren én de bouwers protesteerden, zou een andere manier om de uitstoot te verminderen als geroepen komen. De verlaging van de snelheid op snelwegen zou daar aan meewerken. Ook zorgt het voor minder geluidshinder én – voor de A58 niet onbelangrijk – betere doorstroming en minder files.

Een veiligere A58?

Oké, we mogen dan misschien niet meer het gas vol indrukken, maar uit onderzoek blijkt dat de verlaging ook nog eens zorgt voor meer veiligheid op de wegen. En daar zijn we natuurlijk allemaal blij mee!

Lees ook:

verkeersboetes 2020

Pas op! Dit zijn de verkeersboetes voor 2020

Scheuren over de Heuvelring, snel rechts inhalen op de Ringbaan-Oost of even vlug door het rode verk...
ringbanen tilburg

Dit is waarom de snelheid op de Ringbaan-Zuid niet wordt verlaagd

Het leek zo'n goed idee: de maximale snelheid op de Ringbaan-Zuid verlagen naar vijftig kilometer pe...
gevaarlijkste wegen tilburg

Dit zijn de gevaarlijkste wegen van Tilburg volgens verkeersbureau VIA

Waar je beter niet met de auto kunt komen in Tilburg? Op maar liefst vier (!) plekken. Verkeersburea...

adv.