Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gaat er allemaal veranderen in het verkeer in de binnenstad van Tilburg

Door Rowie van der Vliet 14 mei 2020

Automobilisten en fietsers, hebben jullie een pen en papier bij de hand? Er verandert heel veel in het verkeer in de binnenstad van Tilburg, zo meldt Brabants Dagblad. We zetten alle veranderingen op een rijtje.

De meest aangrijpende verandering is de maximumsnelheid op de Cityring. Deze gaat vanaf 1 juni van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur. Dat geldt ook voor de meeste andere straten binnen de ringbanen. Alleen op de Spoorlaan (tussen Interpolis en de Nieuwe Bosscheweg) en de Hart van Brabantlaan blijft de maximumsnelheid 50 kilometer per uur.

Verkeer in het Dwaalgebied

Dat is niet het enige. Ook in het Dwaalgebied gaat de snelheid omlaag. Daar mogen we straks nog maar 20 kilometer per uur rijden.

Voetgangers en fietsers

Voetgangers en fietsers krijgen straks in de binnenstad van Tilburg langer de tijd om over te steken. 33 tot 43 stoplichten bij oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers worden zo ingesteld dat ze langer op groen blijven. Op de Noordhoekring, Heuvelring en Schouwburgring kan straks een rijbaan worden afgesloten om fietsers en voetgangers meer ruimte te geven. Er is op de Schouwburgring ook plek voor terrasjes.

Fietsen verboden op de Korte Heuvel

Over terrassen gesproken… fietsen door de Korte Heuvel mag straks niet meer! Dit besluit is genomen om de terrasjes meer ruimte te geven zodat ze 1,5 meter afstand kunnen houden.

Maximumsnelheid op de cityring

Het is nog niet duidelijk of de veranderingen in het verkeer van de binnenstad van Tilburg tijdelijk zijn. Voor nu wordt alles zo snel mogelijk ingevoerd om de overgang naar een 1,5 metersamenleving zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Of de maximumsnelheid op de cityring op 30 kilometer per uur blijft (waar veel partijen al jaren op hopen), is dus ook nog niet zeker.

Midgetgolfbaan 2.0?

Dat er borden komen om de maximumsnelheid aan te geven is logisch. Toch denkt de Gemeente Tilburg ook na over andere manieren om dit aan te geven. Krijgen we een midgetgolfbaan 2.0 op de ringbanen? We gaan het zien!

Lees ook:

Nieuw in Tilburg: een drive-thru met foodtrucks

We hadden al de eerste drive-thru waar je ijsjes kunt afhalen en in Tilburg kon je ook als een van d...
winkels Heuvelstraat

Zo check je thuis hoe druk het is in de Tilburgse binnenstad

Stel: je hebt iets nodig van een winkel die in het centrum zit. Toch twijfel je om te gaan, want het...
Nieuwland

13 x dit zijn volgens locals de fijnste terrassen waar we straks weer naartoe kunnen

Ben je ook al aan het duimen? Als we het coronavirus en de bezetting op de intensive care onder cont...

adv.