Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Tilburgse weg staat in de ANWB file top 10

Door Rowie van der Vliet 14 januari 2020

De files op de Nederlandse wegen zijn in 2019 opnieuw flink gestegen met 17 procent. Dat weet de ANWB op basis van filecijfers die zij gedurende het hele jaar gemeten heeft over alle A- en N-wegen. De ANWB stelde een file top 10 samen en wat blijkt? Daar komen we ook één Tilburgse weg tegen.

Volgens de ANWB nam de filezwaarte niet alleen in de spitsuren toe, maar ook overdag was er meer hinder. Het aantal files overdag steeg met maar liefst veertig procent ten opzichte van 2018. Ondanks dat het wegennet flink uitgebreid is, blijkt het alsnog niet voldoende om het toenemende verkeer aan te kunnen.

Het weer

Naast het toenemende verkeer is ook het weer van invloed geweest. De drukste dag was 22 januari 2019 toen door sneeuwval en gladheid in de oostelijke helft van het land zorgden voor enorme verkeershinder met een filerecord van maar liefst 2.287 kilometer. Ook het regenachtige weer in oktober en november zorgde voor uitzonderlijke drukke spitsuren.

Tilburgse weg in de top drie

Hoe zit dat in Tilburg dan? In de file top 10 van ANWB zien we een Tilburgse snelweg staat. Op plek nummer drie staat de A58 tussen Tilburg en Eindhoven met als knooppunt Moergestel en Oirschot. Dat zal automobilisten niet héél veel verbazen. Dit hadden we niet verwacht: de file is ten opzichte van 2018 met 21% toegenomen. In dat jaar stond deze snelweg nog op nummer vijf.

Meeste fileleed op A4

De A4 van Den Haag naar Amsterdam is de snelweg met de meeste files, met een toename van 25%. Heftig! Het grootste fileleed houdt zich hier op tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude. De A27 van Utrecht tot Breda staat op nummertje twee. Benieuwd naar de complete file top 10? Check dan hier het complete onderzoek van de ANWB.

Lees ook:

A58 file top 10

Dit stuk snelweg bij Tilburg staat in de top 5 van zwaarste fileplekken

Dat je tijdens de spitsuren rondom Tilburg in een file terecht komt, is niet heel bijzonder. Maar de...

De verkeersboetes gaan in 2020 omhoog en dit betaal je ervoor

Dit zijn de gevaarlijkste wegen van Tilburg volgens verkeersbureau VIA

Meer over

Verkeer

adv.