De Schouwburgring wordt aangepakt en dit gaat er gebeuren

Door Rowie van der Vliet 8 november 2018

De gemeente is nog altijd aan het kijken hoe de Cityring veiliger kan worden en daarom wordt nu ook de Schouwburgring aangepakt. Dat gaat gebeuren met een proef, die start na carnaval 2019. 

Het is een drukke boel op de Schouwburgring met winkels, parkeerplaatsen, scholen én de schouwburg. Veel fietsers en voetgangers steken vanaf verschillende plekken over. Dat maakt de verkeerssituatie niet heel veilig met auto’s die over de Cityring scheuren. De gemeente laat weten dat het juist in rustige periodes oppassen geblazen is. Daarom gaan ze een proef doen om de gevaarlijke weg veiliger te maken.

Groene elementen

Sta niet gek te kijken als je na carnaval ineens groene en speelse (zit)elementen op de Schouwburgring ziet liggen. Dat zijn geen overblijfselen van carnaval, maar de uitvoering van de laatste proef op de Cityring. Na carnaval 2019 vinden we deze afzetting acht weken lang op een stukje van de Schouwburgring. Er is namelijk gekozen om een deel van een rijstrook af te sluiten. Het gaat om het stukje na de Bisschop Zwijsenstraat tot de afslag richting parkeergarage Schouwburg op het Louis Bouwmeesterplein. De Bisschop Zwijsenstraat en de afslag richting de parkeergarage kun je nog wel inrijden.

Smallere rijbaan

Op dit moment vindt er ook een proef op de Cityring plaats, namelijk op de Noordhoekring. Tot eind december zorgen lijnen op het wegdek voor een smallere rijbaan. Ook springen de stoplichten op rood als auto’s te hard rijden. Hoe hard automobilisten rijden, zien ze nu in opvallende ledlampen.

Witte stippen

Tijdens de eerste proef in begin 2018 is er nog iets anders getest. Er stonden witte stippen op de Heuvelring! Deze zouden ervoor moeten zorgen dat automobilisten snelheid afnemen. Tijdens alle proeven is de gemeente continu bezig om de resultaten te meten. Zo kan er worden gekeken welke van de drie oplossingen het beste resultaat geeft.

Lees ook:

Noordhoekring

De Noordhoekring wordt aangepakt en dit gaat er gebeuren

De gemeente is nog altijd aan het kijken hoe de Cityring veiliger kan worden en daarom wordt nu ook ...
Witte stippen Heuvelring

Wat doen die gekke stippen op de Heuvelring?

Het kan je niet ontgaan zijn: de Heuvelring heeft ineens een hoop gekke witte stippen op de weg ligg...
cityring

De Cityring is té onveilig en daarom worden deze maatregelen genomen

Houd jij je hart ook altijd vast bij het oversteken van de Cityring? Dan hebben we goed nieuws: de g...

adv.