De Noordhoekring wordt aangepakt en dit gaat er gebeuren

Door Thijs Dingemans 7 oktober 2018

De gemeente is nog altijd aan het kijken hoe de Cityring veiliger kan worden en daarom wordt nu ook de Noordhoekring aangepakt. Dat gaat gebeuren met een proef, die start in de herfstvakantie (13 t/m 21 oktober). 

Wat gaat de gemeente doen dan? Van alles! De rijbaan op de Noordhoekring wordt smaller gemaakt door lijnen op het wegdek. Ook gaan de verkeerslichten bij de kruising op rood als auto’s te hard rijden. Mochten automobilisten het gaspedaal flink indrukken, dan zien ze dat op opvallende ledverlichting die de snelheid aangeeft. De gemeente test met deze drie maatregelen of auto’s zich wél aan de maximum snelheid van 50 km/u houden en of er minder vaak te hard wordt gereden.

Een rijstrook dicht

Er is wel wat voorbereiding nodig om de proef succesvol uit te voeren. Daarom begint de gemeente vlak voor de herfstvakantie met het belijnen van de Noordhoekring. Ook wordt dan meetapparatuur neergezet. De weg is wel open, alleen is op een aantal momenten één rijstrook dicht.

Cityring

De proef is onderdeel van de aanpak van de Cityring. De weg is té onveilig en daarom neemt de gemeente maatregelen. Daar is ze begin 2018 al mee begonnen. Zo werd één rijbaan van de Heuvelring afgesloten en ook de Schouwburgring werd aangepakt. Nu volgt dus ook de Noordhoekring. Aan het eind van de (test)rit blijkt of de maatregelen inderdaad helpen.

Zie ook:

cityring

De Cityring is té onveilig en daarom worden deze maatregelen genomen

Houd jij je hart ook altijd vast bij het oversteken van de Cityring? Dan hebben we goed nieuws: de g...
bredaseweg

Ook de Bredaseweg wordt aangepakt: dit gaat er gebeuren

De gemeente heeft haar goede voornemens voor 2018 al laten weten: het aanpakken van de verkeersveili...

adv.