Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Cityring is té onveilig en daarom worden deze maatregelen genomen

Door Thijs Dingemans 7 december 2017

Houd jij je hart ook altijd vast bij het oversteken van de Cityring? Dan hebben we goed nieuws: de gemeente gaat de weg veel veiliger maken. Dat gebeurt begin volgend jaar. 

Wat gaat de gemeente doen dan? Nou, allereerst: de Schouwburgring en Noordhoekring worden aangepakt om de Cityring veiliger te krijgen. Zo komt er betere verlichting en andere markering en komen er meer verkeerslichten. Ook gaat de linkerrijstrook op de Schouwburgring een tijdje dicht. Dat gebeurt vanaf 30 maart 2018. De gemeente gaat een paar weken testen of dat werkt.

Heel wat Verstappens op de weg

En dat is de hoogste tijd. Er wordt namelijk veel te hard gereden op de Cityring. Sommige automobilisten racen met 80 tot 100 km p/u over de weg, terwijl maximaal 50 km p/u is toegestaan. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat de oversteekbaarheid en de verkeersveiligheid daardoor slecht is. Met de maatregelen wil de gemeente dat verbeteren.

Politie staat op scherp

Nu denk je vast: waarom komen er in godsnaam geen flitspalen? Inderdaad. De gemeente pleit daar al lange tijd voor, maar tot nu toe zonder resultaat. Mogelijk gaat dat alsnog gebeuren. Wel gaat de politie de komende tijd extra snelheidscontroles uitvoeren. Pas dus op en rem op tijd (of houd je gewoon aan de snelheid).

adv.