Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dat wordt omrijden: dit zijn de wegwerkzaamheden in Tilburg van deze week

Door Rowie van der Vliet 17 september 2019

In Tilburg wordt elke week aan de weg gewerkt. Het is dus verstandig om alvast voorbereid op pad te gaan. We zetten hier wat wegwerkzaamheden in Tilburg voor je op een rij.

Bels Lijntje

Opgelet! Het Bels Lijntje krijgt een make-over. Het fietspad wordt namelijk verbreed. De wegwerkzaamheden duren nog tot en met 29 november. Momenteel zijn ze bezig met het kappen van bomen om ruimte te maken.

Brugstraat

Aanleg van de blauwe ader, een systeem om regenwater onder de grond op te vangen en herinrichten van de rijbaan. De werkzaamheden zijn op 28 augustus begonnen en gaan door tot 30 september.

Goirkekanaaldijk / Lovensekanaaldijk

Aan de Goirkekanaaldijk en de Lovensekanaaldijk zijn ze nog wel even bezig om de weg te verharden en het asfalt te vernieuwen. Er wordt hier nog tot 11 november gewerkt.

Hoevensekanaaldijk

Bij de Hoevensekanaaldijk vindt onderhoud aan het fietspad plaats. Deze wegwerkzaamheden aan de dijk in Tilburg duren nog tot en met 1 november.

Kraaivenstraat

In verschillende fases wordt er een nieuwe snelfietsroute naar Breda aangelegd. In de Kraaivenstraat zijn ze nu al bezig met het leggen van nieuw asfalt.

Verdiplein

Rondom het Verdiplein staat een hoop te gebeuren. De rijbanen, stoepen en rioleringen gaan in sommige gevallen op de schop. Er wordt druk gewerkt aan het onderhoud. Dit duurt nog tot en met 27 december.

Vlashoflaan

Er wordt gewerkt aan een ondergrondssysteem om regenwater op te vangen, de blauwe ader. Verkeer moet nu omrijden via de Stokhasseltlaan, Heikantlaan en Sweelicklaan. 10 oktober is de laatste dag van de wegwerkzaamheden aan de Vlashoflaan.

Ringbaan-Oost

Er wordt gewerkt aan het vervangen van de gasleidingen onder het voet- en fietspad langs de Ringbaan-Oost. De werkzaamheden lopen iets uit. Fietsers worden via de rijbaan geleid en daardoor is er maar één rijbaan beschikbaar voor auto’s en motors. Waarschijnlijk duurt dit nog tot 27 december.

Spoorlaan

Je hebt het vast gezien: delen van de Spoorlaan liggen open. De kabels en leidingen worden hier vervangen. Dit gebeurt in fases. Ook in de Stationsstraat, Langestraat en Willem II-straat is er iets van te merken. De werkzaamheden duren als het goed is nog tot 6 januari 2020.

Noordhoekring

Ook aan de Noordhoekring worden gasleidingen vernieuwd. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de westzijde. Dat duurt nog tot 1 november. Op de stoep bij Noordhoekring 190 – 400 staat er nu ook wat te gebeuren. Er wordt een lift en steiger geplaatst. Daar merk je nog iets van tot en met 27 september.

Paterstraat / Boekweitstraat / Meelstraat / Klaverstraat / Akkerstraat

Je auto parkeren wordt straks een stukje makkelijker in deze straten. Tot en met 30 september wordt hier hard gewerkt aan de aanleg van extra parkeerplaatsen.

Diepenstraat

Aan de Diepenstraat gebeurt een hoop. De straat wordt opnieuw ingericht. Ook komt er een ondergronds systeem dat regenwater opvangt. De wegwerkzaamheden duren tot en met 11 oktober.

Keltenstraat / Maresantenstraat

In de buurt van deze straten ga je de komende tijd nog veel wegwerkzaamheden zien. Veel straten in de buurt gaan op de schop. Van 9 september tot en met 4 oktober zijn de Keltenstraat en Maresantenstraat aan de beurt. Het verkeer wordt niet omgeleid.

Generaal Smutslaan

Ook in de Generaal Smutslaan wordt aan de weg gewerkt. Dit gebeurt in fases. We zitten nu in fase 1 die duurt tot en met 27 september. De weg wordt verhard en er komt nieuw asfalt te liggen.

Cederstraat

Een rijbaan en trottoirs zijn nog tot en met 30 september afgesloten aan de Cederstraat. De wegwerkzaamheden in deze straat in Tilburg houden in dat er nieuwe riolering komt en dat de openbare ruimte wordt heringericht.

Westermarkt (Tobias Asserlaan)

Bewoners en winkelende Tilburgers bij de Westermarkt zullen de komende maanden vast wegwerkzaamheden tegenkomen. De straten rondom het wijkwinkelcentrum worden heringericht. De gemeente gokt dat alles op 13 maart 2020 klaar is.

Reitse Hoevenstraat / Wandelboslaan

In de buurt van de ROC wordt flink aan de weg gewerkt. De rijbaan wordt heringericht en hier komt een opvangsysteem voor regenwater. Ook wordt er druk gewerkt aan de aanleg van een snelfietsroute naar Waalwijk. Als alles volgens planning loopt, duren de wegwerkzaamheden nog tot 28 februari 2020.

Lage Witsiebaan

De Lage Witsiebaan is voor een deel afgesloten, namelijk tussen de Dragonstraat en Baden Powellaan. Er worden nieuwe kabels en leidingen gelegd. Na 20 september zijn de wegwerkzaamheden in deze straat in Tilburg klaar.

Hoevenseweg / Sint Bernadettestraat

Aan de Hoevenseweg en Sint Bernadettestraat in Tilburg vinden we ook wegwerkzaamheden. De wegen worden heringericht en er komt een systeem om regen onder de grond op te vangen. Je merkt er iets van tot en met 30 november.

Stadhuisplein

Het is je vast niet onbekend dat het stadshuis van Tilburg een make-over krijgt. Al sinds 2018 is de weg hier voor een stukje afgesloten. Waarschijnlijk duurt dit nog tot en met maart 2020.

Spaarnwoudelaan

Bij de Spaarnwoudelaan wordt een fietsstraat aangelegd. Dat doe je niet zomaar even, dus de wegwerkzaamheden in dit stukje Tilburg duren nog tot en met 11 november.

Boterberg

In industriegebied Vossenberg is werklui bezig aan het onderhoud van de rijbaan van de Boterberg. Ook de Selenakker, Brakman, Persephonestraat en Apollostraat moeten eraan geloven. Dit duurt nog tot en met 1 november.

Op dit kaartje vind je alle wegwerkzaamheden in Tilburg.

Let op: de data van deze werkzaamheden zijn onder voorbehoud. Dit kan nog wijzigen. We proberen deze wijzigingen altijd bij te houden in dit artikel!

Lees ook:

9 x de goedkoopste tankstations in Tilburg

De tank van de auto volgooien is iedere keer weer een rib uit je lijf. Wanneer je een tankstation in...

Gespot! 7 x olifantenpaadjes in Tilburg

In Tilburg zijn een hoop olifantenpaadjes te vinden. We vroegen jullie op zoek te gaan naar de onoff...
ringbanen tilburg

Dit is waarom de snelheid op de Ringbaan-Zuid niet wordt verlaagd

Het leek zo'n goed idee: de maximale snelheid op de Ringbaan-Zuid verlagen naar vijftig kilometer pe...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.