Oppassen! Ze controleren in het centrum op fietsverlichting

Door Rowie van der Vliet 18 december 2018

Een gewaarschuwd mens telt voor twee… In de binnenstad spotten we een groot bord dat een fietsverlichtingscontrole aangeeft. Is de batterij van je achterlamp leeg? Dan komt dat je duur te staan…

De controle vindt plaats op het Piusplein ter hoogte van de Wok to Go. Wie gewoon door het donker fietst met een kapotte lamp heeft dikke pech. Je kunt dan een boete krijgen van 64 euro. Ai, van dat geld kun je heel wat kerstcadeaus of ingrediënten voor het kerstdiner kopen.

Vroeg donker

Nu het vroeger donker wordt, is het sowieso handig om je fietsverlichting op orde te hebben. Voor automobilisten is het anders knap lastig om fietsers te herkennen. Je moet er toch niet aan denken dat je wordt aangereden omdat je te lui was om een nieuw fietslampje te kopen! Eigenlijk best logisch dat er in deze periode veel controles zijn. In deze tijd van het jaar is het al donker in de avondspits en ook nog donker in de ochtendspits. Hartstikke gevaarlijk om zonder verlichting rond te fietsen! Zelfs om half vijf ’s avonds of om acht uur ’s ochtends.

Welk fietslampje is het best?

De vaste fietsverlichting op je rijwiel werkt het allerbest, maar je mag ook een los fietslampje gebruiken. Zo’n lampje mag je zelfs vastmaken aan de achterkant van je kleding of tas, maar niet je hoofd, armen of benen. Heb je wel een fietslampje, maar knippert dat? De rijksoverheid heeft dat verboden. Dit komt omdat jouw snelheid en afstand door die knipperende lichtjes moeilijker is in te schatten.

Lees ook:

verkeersboetes

De verkeersboetes gaan in 2019 omhoog en dit betaal je ervoor

Krijg jij ook geregeld een boete op de mat? Dan hebben we helaas erg vervelend nieuws voor je: de ve...
tips gladheid

Handig: 7 x tips tegen uitglijden op de fiets

Het is afgelopen met de warme temperaturen en het kwik daalt langzaam onder het nulpunt in Tilburg. ...
Meest gevaarlijke fietsplekken indebuurt

6 x emoties die je voelt als fietser in Tilburg (in gifjes)

Wij zijn gek op Tilburg. Echt hoor. Maar laten we eerlijk wezen: een fietsritje hier - in dit chaoti...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.