Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geniale tip: zo heb je nooit meer last van beslagen autoramen

Door Thijs Dingemans 27 november 2018

Denk je ’s ochtends weg te rijden met de verwarming op graadje sambal, worden je autoramen alsnog beslagen. Erg vervelend! Door het natte weer komt er veel meer vocht in de auto waardoor de ramen beslaan. Maar er nu is een geniale oplossing om dat voorgoed tegen te gaan: kattenbakkorrels. 

En nee, da’s geen grap! Wat ook geen grap is, is dat je €230 mag aftikken als je met beslagen ramen rondrijdt. Wil je niet, toch? Veel bestuurders zonder airco weten dat het geen pretje is om constant de ramen te vegen met een droge doek. En als het buiten heeft gevroren, dan moet er soms ook nog worden gekrabd aan de binnenkant. Kost een hoop tijd en zorgt voor veel ergernis…

Kattenbakkorrels

Toch is er nu een tip – zeg maar: geniale tip – die ervoor zorgt dat je nooit meer last hebt van beslagen autoramen. Onze collega’s van BD gaven onlangs dé oplossing om dit te voorkomen: gebruik kattenbakkorrels. De Engelsman Dave Hax kwam met die tip op de proppen.

Zo gepiept

Goed, we leggen even uit hoe dit dan werkt. De korrels stop je in een sok. Die knoop je vervolgens dicht en daarna wikkel je hem om een tweede sok, die je óók dichtknoopt. Daarna moet je dit sokkenpakket in de auto plaatsen. Vervolgens absorbeert de kattenbakvulling het vocht in de auto binnen een paar dagen. That’s all!

En ja, dit werkt écht. Bekijk onderstaande video maar eens:

Lees ook:

verkeersboetes

De verkeersboetes gaan in 2019 omhoog en dit betaal je ervoor

Krijg jij ook geregeld een boete op de mat? Dan hebben we helaas erg vervelend nieuws voor je: de ve...
boete handsfree bellen

Met de mobiel achter het stuur: zoveel bestuurders kregen een boete in Tilburg

Eerder schreven we al over deze 10 boetes waar je je vást al eens schuldig aan hebt gemaakt, zoals d...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.