Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x verkeersboetes voor fietsers in Tilburg waar je van schrikt

Door Thijs Dingemans 17 september 2018

Stel je voor: je komt bij de Polly Magoo vandaan en hebt lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima toch, want je bent op de fiets? Ja, dat brakke ding dus. Bel stuk, lamp kapot, je kent het wel. Het zal je een zorg zijn, je wil in één rechte lijn naar huis nu. Hups, over het Piusplein de Cityring op, even doortrappen en je bent er. Dit geheel kan je duur komen te staan. Want als fietser heb je je ook aan regels te houden, anders volgen verkeersboetes. En die zijn niet misselijk! 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

BOB?

piusplein
Foto: indebuurt

We zeggen met zijn allen wel: ‘ja lekker, doe er nog maar een, ik ben op de fiets’. Maar wist je dat je ook op de fiets niet beschonken mag rijden? Heb je meer dan 0,54 promile alcohol in je bloed? Dan kun je een boete krijgen van €100,- Echt waar! En ben je er gevaarlijk bij aan het doen, dan kun je er nog wat bovenop krijgen. Werk je niet mee aan de alcoholcontrole? Hopsa, €90,- erbij!

Trrrrring!

Het Pieter Vreedeplein in Tilburg
Foto: indebuurt

Fietsend over het Pieter Vreedeplein  – want ja, dat mag daar – kom je nog weleens andere weggebruikers tegen. Dan komt een bel wel van pas. Is die stuk? Dan kun je een boete krijgen van €35,-. Schaf er dus snel een aan als die van jou stuk is, voor je eigen bestwil.

Optelsommetje

Even los van dat we eigenlijk allemaal wel weten dat fietsen in het donker zonder goede verlichting écht levensgevaarlijk is, kan het je ook op behoorlijk wat boetes komen te staan. Voor- of achterlicht stuk: €55,-. En als je een handhaver treft met een slecht humeur, of jij hebt zelf een grote mond, dan kun je hier ook nog boetes voor krijgen: geen trapperreflectoren: €35,-, geen wielerreflectoren €35,- en is dat rode reflectieding aan de achterkant stuk: €35,-. Ka-ching! Da’s bij elkaar €160,-.

Verkeerde kant op

Weleens als fietser een eenrichtingsweg in gefietst? Als je daar een boete voor krijgt, betaal je €55,-. Misschien vanzelfsprekend, maar rijd je tegen de rijrichting in op een autoweg of snelweg als fietser (het staat echt zo beschreven bij het openbaar ministerie), dan ‘geldt een hoger tarief’. Niet de verkeerde kant opgaan op de A58 dus…

Niet daar!

Verboden je fiets te stallen. Als dat bordje er staat – het officiële verkeersbord dus – en je zet hem er wel neer? Dan zou je zomaar eens €35,- over moeten maken aan justitie. Zonde van je geld. En dat bord staat er waarschijnlijk niet voor niets.

Even geduld aub

Meest gevaarlijke fietsplekken
Foto: indebuurt

In Tilburg hebben we best wat verkeerslichten en dat betekent: bewaar je geduld. Sta je bij het kruispunt bij de Spoorlaan en steek je vast de weg over zónder te wachten op groen… €90,- Pittig hè? En linke soep ook nog natuurlijk. Geduld mensen. Ook al is het een schone zaak.

Bocht om, arm uit!

Hoe vaak heb je als automobilist bij de oude rotonde Stappegoor gestaan, dat de fietsers niet aangaven dat ze af gingen slaan? En hoe vaak heb je als fietser als een halve ‘zot’ je arm uit gestoken om aan te geven, stoppen, ik kom eraan, want ik ga hier oversteken! Het is een rottige rotonde voor alle weggebruikers. En niet je arm uitsteken als je afslaat… Kan je €35,- kosten. Doen dus!

Ook voor automobilisten hebben we al eens een aantal verkeersboetes op een rij gezet. Geloof ons, die wil je niet krijgen:

Kenteken onleesbaar

Boetes: 11 x dit betaal je voor een verkeersovertreding in Tilburg

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag rijden. Maar wij durven te wedden dat je dat ...

Zie ook:

Meest gevaarlijke fietsplekken indebuurt

Tring tring! 5 x de meest gevaarlijke fietsplekken van Tilburg

Eerlijk is eerlijk, fietsen in Tilburg is soms nog een hele uitdaging. Vooral op de meest gevaarlijk...
cityring

Ja, óók hier in Tilburg is het opletten geblazen als fietser

Eerlijk is eerlijk, fietsen in Tilburg is soms nog een hele uitdaging. Vooral op de meest gevaarlijk...
rotondes

Uitkijken geblazen! Dit zijn de gevaarlijkste rotondes in Tilburg

Ons kikkerlandje krijgt steeds meer rotondes. En ondanks dat ze over het algemeen veiliger zijn dan ...
verkeerslocaties

Dit zijn de gevaarlijkste verkeerslocaties bij jou in de buurt

Waar in Tilburg gebeuren de meeste ongelukken? Welke plekken in de stad zijn zogenoemde black spots?...
Flitspaal

Dit is waarom Tilburgers uit 35.871 huishoudens nooit geflitst worden

Wist je dat ruim een kwart van de Nederlandse gezinnen leeft zonder een motorvoertuig? Dat zijn onge...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.