6 x emoties die je voelt als fietser in Tilburg (in gifjes)

Door Thijs Dingemans 22 november 2018

Wij zijn gek op Tilburg. Echt hoor. Maar laten we eerlijk wezen: een fietsritje hier – in dit chaotische stadsverkeer – voelt toch wel een beetje als een achtbaan. En dan hebben we het nog niets een gehad over de rollercoaster aan emoties. Herken je deze?

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Blijdschap

Wat een heerlijk gevoel. De realisatie dat je trouwe stalen ros er nog staat wanneer je de deur uitstapt – vooral in de binnenstad. Want ja, laten we eerlijk wezen… Wiens fiets is er nog nooit gestolen in Tilburg?

Verwarring

Is dit een fietspad of een voetgangerspad… Een stoep? Oh nee wacht, daar rijdt een scooter. In Tilburg, bijvoorbeeld op het Pieter Vreedeplein, is het niet altijd even duidelijk te zien. En wie heeft er in godsnaam voorrang bij het kruispunt aan de Spoorlaan?

Shock

Begin je eindelijk even lekker vaart te krijgen, komt daar ineens iemand van links een steegje uit sjezen. Niet te lang blijven aarzelen, want die groep tegenliggers nadert je. En achter je is iemand al een kwartier lang aan het bellen om je in te halen.

Een bijna-doodervaring

Iedereen die wel eens naast, voor of achter een bus op bijvoorbeeld de Korvelseweg heeft gefietst, herkent dit gevoel. Je bent in gedachten al afscheid aan het nemen van je geliefden, maar gelukkig mist stadsbus 8 richting de Blaak nét je voorwiel. I will survive!

Irritatie

Denk je eindelijk de weg voor je alleen te hebben of misschien fiets je gezellig naast een vriendin, maar dan hoor je achter je weer getoeter. Je moet plaats maken. Jeetje, mogen hier auto’s rijden dan?

Hoop

Eindelijk heb je de plek van bestemming bereikt! Maar nu komt het laatste obstakel: je fiets parkeren. Je staart hoopvol in de fietsenstalling bij het station, ergens moet een plekje zijn. Je hebt alleen nog een uurtje nodig om het te vinden…

Lees ook:

Meest gevaarlijke fietsplekken indebuurt

Tring tring! 5 x de meest gevaarlijke fietsplekken van Tilburg

Eerlijk is eerlijk, fietsen in Tilburg is soms nog een hele uitdaging. Vooral op de meest gevaarlijk...
cityring

Ja, óók hier in Tilburg is het opletten geblazen als fietser

Eerlijk is eerlijk, fietsen in Tilburg is soms nog een hele uitdaging. Vooral op de meest gevaarlijk...
Meest gevaarlijke fietsplekken

7 x verkeersboetes voor fietsers in Tilburg waar je van schrikt

Stel je voor: je komt bij de Polly Magoo vandaan en hebt lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima...
Binnenkijken bij Marcel

Dit zijn jullie grootste ergernissen aan het wonen in de binnenstad!

Eerlijk is eerlijk: er gaat niets boven wonen in Tilburg. Helemaal niet in de bruisende binnenstad. ...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.