Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tring tring! 5 x de meest gevaarlijke fietsplekken van Tilburg

Door Rowie van der Vliet 3 februari 2018

Eerlijk is eerlijk, fietsen in Tilburg is soms nog een hele uitdaging. Vooral op de meest gevaarlijke plekken in de stad. We maakten een survivalgids voor het overleven op je stalen ros.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Willem II-straat ten hoogte van de Willem II-passage

Meest gevaarlijke fietsplekken
Foto: indebuurt

Ja hallo, achter welke streep moet je hier als fietser wachten? Eigenlijk is dat de rechtse streep, want er kan altijd een fietser of voetganger vanaf de Spoorlaan aan komen. Toch rijden heel veel mensen lekker door tot het andere stoplicht. Overigens moet je bij het stoplicht waar je hoort te stoppen ook uitkijken. Vlak naast het paaltje zit een gat in de grond. Als je daar met je voet in gaat staan, dan kan het zomaar gebeuren dat je op je plaat gaat. Helaas is redacteur Rowie ervaringsdeskundige…

De Vijfsprong

Meest gevaarlijke fietsplekken indebuurt
Foto: indebuurt

Misschien is de Vijfsprong wel de meest beruchte gevaarlijke fietsplek. Tja, wat wil je met vijf wegen die elkaar kruisen? Denk eraan dat rechts voorrang heeft en kijk gerust nog een extra keer naar links en rechts. Zucht je ook altijd opgelucht als je dit punt weer overleeft hebt?

Die wand bij de FEBO

meest gevaarlijke fietsplekken
Foto: indebuurt

Tring, tring! Als je bel het niet meer doet, is het handig even zo snel mogelijk naar de fietsenmaker te gaan. Die ga je op deze plek toch echt wel nodig hebben! Het was altijd al een smalle straat, maar sinds de wand voor het pand van de FEBO staat, hebben we nog minder ruimte. Ook is er eigenlijk net een dode hoek ontstaan waardoor je niet altijd even goed shoppers uit de Heuvelstraat ziet aankomen. Lastig! Al zou dit probleem eigenlijk niet voor moeten komen, want je mag hier helemaal niet fietsen…

ritel

Foto’s: dit is er nog over van de panden na de brand, Ritel tijdelijk dicht

De grote uitslaande brand die dinsdagnacht woedde in de binnenstad, heeft grote gevolgen. Zo is niet...

Van fietszone naar voetgangersterritorium

Meest gevaarlijke fietsplekken
Foto: indebuurt

Zeg eens eerlijk: stap je altijd netjes af na de paaltjes? In het gedeelte van de Willem II-straat waar koffiezaak Kaldi staat is het verboden om te fietsen. Op het Pieter Vreedeplein is fietsen weer wél toegestaan. Vroeger liep het rode fietspad achter de V&D.

Burgemeester Brokxlaan

Meest gevaarlijke fietsplekken
Foto: indebuurt

Sinds het busstation verhuisd is, spelen we een potje verkeersborden spotten. Wat zijn er veel bijgekomen. De fietser rechts heeft er even één over het hoofd gezien. Ten hoogte van het station moet je namelijk oversteken om richting het NS plein te gaan. Dit is namelijk een tweerichtingsweg. Alleen hebben we zelfs op de redactie een discussie waar deze weg weer over gaat op een eenrichtingsweg… Wie weet het?

 

Joh, natuurlijk missen er nog heel veel plekken in dit lijstje. Is er een plek in Tilburg (óók buiten het centrum) waar jij altijd gespannen op de fiets zit? Tip ons via [email protected].

Lees ook…

tilburg

Tilburgse mysteries: Waarom rijden er opeens zoveel blauwe voorbanden in Tilburg?

Er rijden sowieso al ontelbaar veel fietsen in Tilburg, maar is het jou ook opgevallen dat opeens bi...
verkeerslocaties

Dit zijn de gevaarlijkste verkeerslocaties bij jou in de buurt

Waar in Tilburg gebeuren de meeste ongelukken? Welke plekken in de stad zijn zogenoemde black spots?...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Verkeer

adv.