Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuizen in Tilburg: hier gingen mensen naartoe en hier kwamen ze vandaan

Door Thijs Dingemans 22 november 2017

Wat ons betreft is Tilburg de allermooiste stad om te wonen, maar toch vertrekken er ieder jaar weer een heleboel mensen uit Kruikenstad. Waar al die mensen naartoe verhuizen? Daar is nu een geweldig mooi kaartje van gemaakt!

Vorig jaar verhuisden ruim 767.000 mensen naar een andere gemeente en nog eens een miljoen ging binnen dezelfde gemeente ergens anders wonen. Dat blijkt allemaal uit cijfers van het CBS.

Doei Tilburg

Wij kunnen ons haast niet voorstellen dat je weggaat uit Tilburg, maar toch zijn er vorig jaar een heleboel mensen naar een andere gemeente verhuisd. Waarheen? Nou, verreweg de meesten hebben 013 helaas ingeruild voor 076: om precies te zijn verhuisden 530 mensen vorig jaar vanuit Tilburg naar Breda. Ook vertrokken veel inwoners naar de dorpen rondom Tilburg, zoals Goirle, Gilze en Rijen, Oisterwijk en Loon op Zand.

Hallo Tytsjerksteradiel

Tot zover is het allemaal nog vrij logisch. Alhoewel, Breda!? Echt, mensen? Maar, er is ook één iemand verhuisd naar Losser (Enschede) en drie mensen pakten hun koffers en vertrokken naar Tytsjerksteradiel (Friesland). Zeg, Tytsjerksteradielers: missen jullie Tilburg al?

Op het kaartje hieronder kun je zien waar mensen vorig jaar vanuit Tilburg naartoe zijn verhuisd. En scrol daarna nog even verder, want we hebben nóg een leuk kaartje voor je.

Welkom in Kruikenstad!

Tilburg heeft natuurlijk ook heel veel nieuwe mensen verwelkomd vorig jaar. Waar de meeste nieuwe Tilburgers vandaan kwamen? Uit, jawel, Gilze en Rijen! Maar liefst 775 mensen verhuisden naar onze stad. Ook hebben we er vier inwoners bij die vanuit het Groningse Eemsmond zijn verhuisd en kwamen er dertien mensen vanuit het prachtige Maasgouw in Limburg. Wij zeggen: welkom in de allermooiste stad van Brabant, en volgend jaar niet naar Breda verhuizen hè?

Op het kaartje hieronder kun je zien waar mensen vandaan kwamen die vorig jaar naar Tilburg zijn verhuisd.

adv.