Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: zo staat het met de cijfers rondom corona in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 27 mei 2020

Veel van ons werken inmiddels ruim twee maanden thuis en het waarschijnlijk blijft dit voorlopig ook nog wel. Toch lijkt het voorzichtig de goede kant op te gaan. Kinderen mogen naar school, kappers zijn open en we kunnen binnenkort naar het terras: we zijn langzamerhand aan het opstarten. Hoe staat het ondertussen met de cijfers in Tilburg? We geven je een update over corona in Tilburg.

We weten het allemaal: de coronacrisis begon in Tilburg. Donderdagavond 27 februari werd de eerste coronapatiënt uit Nederland bekendgemaakt. Het ging om een man uit Loon op Zand. Hij maakt het weer goed.

Aantal besmette Tilburgers coronavirus

Inmiddels staat het aantal besmettingen op 739. Dat aantal kan hoger liggen, niet iedereen met klachten wordt direct getest. Het aantal geregistreerde besmettingen bleef de afgelopen tijd nog groeien, maar wel een stuk minder hard dan in het begin.

Aantal ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames in Tilburg is de afgelopen maand ook gestegen. Op 1 mei waren er 175 Tilburgers die door het coronavirus in het ziekenhuis lagen. Op 25 mei zijn in totaal 247 Tilburgers corona opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat betekent niet dat ze er nog allemaal liggen: het aantal patiënten wat naar huis mag wordt namelijk niet bijgehouden door het RIVM. Het aantal sterfgevallen in Tilburg ligt sinds 14 mei op 158.

Grafiek

In deze grafiek zie je het verloop van de aantallen in Tilburg, sinds 30 maart. Cijfers over sterfgetallen worden sinds 16 april gecommuniceerd, vandaar dat de groene lijn daar pas begint.

Meer over corona:

UPDATE: Zo ziet naar een kroeg en het restaurant gaan er straks uit in Tilburg

Kun je niet wachten tot het 1 juni is? Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Tilburgse ho...
Gevaarlijke plekken lopen

Bijna uit eten! Bij deze Tilburgse restaurants kun je nog reserveren

De horeca leeft toe naar 1 juni. Vanaf dan mogen restaurants en cafés weer open onder strikte voorwa...
festival circolo poppodium 013

Naar het theater of poppodium vanaf 1 juni? Zo zit het in Tilburg

In theorie kan het: vanaf 1 juni mogen er weer dertig bezoekers exclusief personeel naar het theater...

adv.