Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update over het kattencafé in Tilburg: ‘Ik geef gewoon niet op’

Door Rowie van der Vliet 6 mei 2020

Het was groot nieuws in 2018: Tilburg krijgt een kattencafé! Inmiddels zijn we bijna twee jaar later, maar van een kattencafé is nog geen sprake. Yvette Kouwenberg van Kattencafé De Spinnerij legt in een filmpje op haar Facebookpagina uit hoe dat kan. 

Laten we beginnen met het goede nieuws. Het kattencafé is nog lang niet van de baan. Yvette is al die tijd druk bezig geweest om haar droom te realiseren. “Ik geef gewoon niet op; ik ga gewoon door”, zegt ze met een glimlach. En zo is het maar net!

Goudeerlijk

“Het valt best tegen om een goed pand te vinden in Tilburg”, aldus de goudeerlijke Yvette. “Afgelopen tijd ben ik bezig geweest met een pand waar ik een optie op had.” Dat leek potentie te hebben, maar na grondige inspectie speelde er toch iets anders. “Er zou nog 20.000 tot 25.000 euro aan verbouwing nodig zijn om het pand weer een beetje representatief te krijgen. Dat budget is er helaas niet.”

Twee andere panden

Dat betekent niet dat Yvette nu weer helemaal bij af is. “Ik ben nu bezig met twee andere panden. Het ene pand heb ik eind vorig jaar al geweest. Het tweede pand ligt ook in het centrum van Tilburg. Ik heb overleg nu met de makelaar om te kijken of De Spinnerij daar gevestigd kan worden. Achter de schermen ben ik er volop mee bezig.”

Anderhalvemetersamenleving

Yvette heeft nog veel meer om over na te denken. De coronacrisis heeft namelijk ook gevolgen voor bedrijven die nog gaan openen. Kattencafé De Spinnerij moet een plek worden waar we volgens de regels van het RIVM naartoe kunnen. “Ik ben bezig om plannen uit te schrijven om die vorm te geven in een anderhalvemetermaatschappij.”

Winkel en kattencafé in Tilburg

Yvette mag dan nog geen kattencafé hebben geopend, bij kattenliefhebbers is ze al een bekend gezicht in Tilburg. Dat komt natuurlijk onder andere door haar kraampje bij de populaire markt De Dwalerij. Misschien zal die ook in september niet door kunnen gaan. Daarom heeft Yvette leuk nieuws: ze komt alvast met een webshop voor haar kattencafé. Die is momenteel nog niet live. Naast een regulier kattencafé krijgt De Spinnerij ook een winkel. Laten we dit zien als een voorproefje.

➡️➡️➡️ UPDATE SPINNERIJ ⬅️⬅️⬅️

Posted by Kattencafé De Spinnerij on Monday, 4 May 2020

Lees ook:

Yvette Kouwenberg De Spinnerij

Yvette wil een kattencafé openen in Tilburg: ‘Ik heb er zoveel zin in!’

Den Bosch, Breda, Eindhoven... allemaal hebben (of krijgen) ze een kattencafé. Waar blijft Tilburg? ...
kattencafé tilburg

7 redenen waarom we blij zijn dat Tilburg een kattencafé krijgt

Yes, Tilburg krijgt een kattencafé! Tilburger Yvette Kouwenberg haalde genoeg geld op met haar crowd...
Katten

Hartjes voor viervoeters: jullie leukste Tilburgse katten

Hartjes voor deze lieve viervoeters! Onze dag is weer helemaal goed door al deze mooie foto's van ju...

adv.