Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Du du dum, dit is de uitslag van de Tilburgse viszaken in de AD Haringtest 2017

Door Rowie van der Vliet 22 juli 2017

Het AD reisde dit jaar weer het hele land af op zoek naar de beste haring van Nederland. Ze kwamen ook proeven in Tilburg bij Vishandel Anita en Vishandel Nico Smit, maar de landelijke krant wordt niet erg warm van de Hollandse Nieuwe in onze stad. Wah, wah, wah. 

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Vishandel Anita

Vishandel Anita komt er met hun haring nog redelijk vanaf. Van de 148 beoordeelde zaken eindigen ze op de 88ste plaats. De vis zelf wordt beoordeeld met een 7, maar krijgt toch dikke minpunten omdat hij niet vers van het mes is. Het AD schrijft: Een hoge temperatuur en een vette haring is geen gelukkig huwelijk. Bruin verkleurd. Nu nog redelijk van smaak, had een paar uur later anders kunnen zijn. 

Het testpanel van het AD keek naar deze aspecten:

 

De resultaten van Vishandel Anita van de AD Haringtest 2017
Foto: Resultaten Vishandel Anita in de AD Haringtest 2017

Het eindcijfer voor Vishandel Anita? Dat werd een 5,5. Het AD is niet mals in de eindconclusie: Ook na vele jaren blijf je je verbazen over de dagelijkse praktijk. Een visdetaillist die zo werkt, speelt met vuur. Is het desinteresse? Pure ondeskundigheid?

Jennifer Lawrence GIF - Find & Share on GIPHY


Meer over Vishandel Anita ontdekken?

Vishandel Anita viswinkels

Vandaag gesloten

Textielplein 34, Tilburg

Bekijk meer:viswinkels

Vishandel Nico Smit

In vergelijking met Vishandel Nico Smit was het AD testpanel nog aardig tegen Vishandel Anita. ‘Onze Nico’ wordt helemaal in mootjes gehakt. Ze bereiken de 114de plaats van de 148 beoordelingen. De Hollandse Nieuwe zelf krijgt een 4. Het AD is op zijn zachtst gezegd niet echt te spreken over de vette hap: Veel te veel graten en vuil van de snijplank. Buitenzijde zilver en mooie speklaag. Bruin verkleurd. Bitter, metaal en rans. Uitspugen die hap.

Ze namen deze aspecten ook nog mee in het eindresultaat:

Vishandel Nico Smit in de AD Haringtest 2017
Foto: Resultaten Vishandel Nico Smit in de AD Haringtest 2017

En dan het eindcijfer. We gaan er maar niet teveel trommelgeroffel en spannende muziekjes tegenaan gooien. Het is een 3,5. De haringeters van het AD concluderen: Stel, iemand probeert voor het eerst een haring en krijgt deze viezigheid voorgeschoteld. Zo iemand ben je de rest van zijn leven kwijt als haringeter. Weer een gemiste kans.

Sad GIF - Find & Share on GIPHY


Meer over Vishandel Nico Smit ontdekken?

Vishandel Nico Smit viswinkels

Vandaag gesloten

Wagnerplein 23, Tilburg

Bekijk meer:viswinkels

Zelf proeven

Ben jij het eens met het keiharde oordeel of denk je eerder dat de viscritici met het verkeerde been uit bed zijn gestapt? Zo’n uitslag maakt toch nieuwsgierig, dus wij raden aan om zelf te proeven.

Nieuwsgierig naar de andere deelnemers? Je kunt hier uren zoet zijn met allerlei artikelen over de AD Haringtest 2017.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.