Uh oh! Het gaat niet zo lekker met Hudson’s Bay

Door Rowie van der Vliet 13 december 2018

Zeg eens eerlijk, koop je weleens wat bij Hudson’s Bay of kies je toch voor window shopping? We gokken dat redelijk wat Tilburgers voor dat laatste gaan. De Telegraaf bemachtigde namelijk interne stukken met slecht nieuws: het warenhuis draait in ons kikkerlandje tachtig miljoen euro verlies. Jammer, zeg!

Ai, tachtig miljoen is natuurlijk heel veel geld. Zelfs voor zo’n grootschalig warenhuis. Er is een kans dat we in Hudson’s Bay straks minder medewerkers tegenkomen, want een ontslagronde is niet uitgesloten.

Even slikken

Het is vast even slikken voor de nieuwe directie van Hudson’s Bay. Het is eigenlijk een Canadese keten, maar in september 2018 werd deze opgekocht door het Oostenrijkse Signa. Het Algemeen Dagblad schrijft nu dat de organisatie ‘tegen het licht wordt gehouden’. Wat de directie precies gaat doen om het verlies te verzachten, is nog niet bekend. We houden ons notitieblokje in ieder geval in de aanslag.

Feestelijke opening

In Tilburg opende Hudson’s Bay op 21 september. Wat was dat een feest, zeg! Op die dag gingen namelijk zes (!) winkels officieel open. Tilburgers kwamen massaal op de opening van Hudson’s Bay af, want iedereen was reuzenieuwsgierig naar de groots aangekondigde winkel.

Goedkoper

Een paar maanden later kregen we leuk nieuws: de winkel die volgens sommige stadsgenoten veul te duur was, werd goedkoper. Het assortiment werd aangepast om ook merken als Alan Red en Sloggi toe te voegen. Hudson’s Bay liet toen weten dat de nieuwe collectie vrij weinig te maken had met de tegenvallende loop. Volgens klantenonderzoek willen Nederlanders gewoon meer acties en speciale deals zien. Nu blijkt dat er eigenlijk nog meer moet gebeuren om Hudson’s Bay aantrekkelijk te maken.

Dertien vestigingen

Naast de vestiging in Tilburg komen we Hudson’s Bay ook tegen tijdens een rondje shoppen in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Almere, Breda, Den Bosch, Maastricht, Zwolle, Enschede, Amersfoort en Haarlem. Eigenlijk zouden er twintig vestigingen in ons land komen, maar daar zag de directie in februari van dit jaar toch vanaf.

Zou Hudson’s Bay het minder lang volhouden dan de V&D? Wij houden je natuurlijk op de hoogte van het laatste nieuws…

Lees ook:

hudson's bay

Dit moet Hudson’s Bay hebben om wél leuk te zijn voor Tilburgers

Hudson's Bay zit nu al een tijdje in Tilburg. Of het goed gaat? Nah, niet bepaald. De winkel trekt t...
Marly Maas

Leuk volgens local Marly: ‘Ik vind Hudson’s Bay zó goed gelukt’

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilb...
V&D

6 x mooie herinneringen aan V&D

Wij herinneren het ons nog als de dag van gisteren: de opening van Hudson's Bay in Tilburg. Daarmee ...

Hudson’s Bay warenhuizen

Nu gesloten09:00 - 18:00

Heuvelstraat 33, Tilburg

Bekijk meer:warenhuizen

adv.