Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Tilburgse zussen openen pop-up dameswinkel: ‘Deze winkel is precies hoe wij het willen en wie wij zijn’

Door Gwyneth Oomens 23 oktober 2020

Op woensdagmiddag komen wij de winkel van Sandra en Chantal binnen. De zussen zijn dan druk bezig met voorbereidingen treffen, want de twee openen deze vrijdag in hartje Tilburg de pop-up winkel ‘Sancha Style’; san van Sandra, cha van Chantal.

“Het idee om samen iets op te zetten is al ontstaan toen wij vroeger gingen winkelen. We gingen weleens naar een winkeltje in Bladel waar ze kleding en sieraden verkochten. Op de terugweg fantaseerden we altijd hoe wij dat ooit konden gaan doen. We zeiden: als we ooit de mogelijkheid krijgen, willen we dat gaan doen. Mode is altijd onze passie geweest”, vertellen de zussen aan ons.

Markten en braderieën

Toen Sandra ooit op de Swan market in Tilburg stond en zag hoe twee zussen kleding verkochten op een kraam, zei haar man: “Als je nou echt iets wil doen, dan moet je zoiets gaan doen met Chantal.” Ruim vier jaar geleden sloegen de dames dan ook hun handen ineen en begonnen ze kleding en accessoires te verkopen op markten, braderieën en grote beurzen. Daarnaast begonnen ze twee jaar geleden ook de webshop ‘sanschastyle.nl’.

Bron: Sandra en Chantal

Ondernemerschap

Op grote beurzen staan was altijd een droom voor Sandra en Chantal. “We dachten dat we dat nooit konden betalen, maar hoe langer je bezig bent hoe meer je erachter komt dat dat wel meevalt. Je groeit in het ondernemerschap. Ondernemen is risico nemen en dat willen we ook doen. Daarom zitten we nu ook hier”, aldus Sandra.

Van beurs naar beurs

Van oktober tot december gaan de dames normaal van beurs naar beurs, maar door corona is alles afgezegd. “Omdat de branche waarin wij zitten stil ligt, konden we tijd vrijmaken om een pop-up winkel te beginnen. We wilden bezig blijven in deze tijd. Ons motto is altijd: het is zonde om te slapen.”

Bron: Sandra en Chantal

Steun en toeverlaat

Waar de een er niet aan moet denken om met hun zus of broer een onderneming te beginnen, vinden Sandra en Chantal het geweldig. “Zij is mijn bestie, mijn steun en toeverlaat én mijn vennoot. Eigenlijk gewoon alles”, vertelt Chantal. Of de dames elkaar weleens zat zijn? “Nee, nooit”, zeggen ze in koor. Hoewel de dames dezelfde passie delen, zitten ze qua smaak dan weer niet op één lijn. “Maar dat is juist leuk. We hebben een groot assortiment dat veel vrouwen aanspreekt. Voor iedereen hebben wij wel wat leuks.”

Retetrots

De gezinnen van de zussen hebben de afgelopen tijd achter de schermen hard meegewerkt aan de winkel. De zussen hebben zin om de deuren open te slaan van hun pop-up winkel. “We zijn retetrots op wat er nu staat.”

Sancha Style staat tot eind december in de Juliana van Stolbergstraat. Een keertje langskomen na sluitingstijd? Dat kan gewoon, want de zussen bieden ook private shopping aan. Gebruik dan meteen de kortingscode voor 10% korting die de dames aan ons meegaven: ‘INDEBUURTTILBURG’. Deze is ook te gebruiken in de webshop.

Lees ook:

Swapfiets

7 x banen in Tilburg waarvoor je wél de deur uit mag

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten 7 leuke v...
leo alkemade

Zou je wel denken: deze BN’ers komen net niet uit Tilburg

Je wist vast wel dat deze BN'ers uit Tilburg komen. Bij een hoop andere bekende koppen zou je dat oo...
zonnebanken Zondag XL

5 x de beste zonnebanken van Tilburg volgens jullie

Veel zon pakken is er de komende dagen niet meer bij. Toch toe aan een lekker kleurtje? Dit zijn de ...

VIDEO: Kijkje in de keuken bij chef-kok Koos de Wolf van de Houtloods

Even een hapje eten bij de meest getalenteerde koks van Tilburg kan nu even niet. Om toch van het ta...

Dit kun je verwachten van de intensive care tijdens corona [video]

Je hoopt het nooit mee te maken of te zien gebeuren bij een bekende: door coronaklachten op de IC te...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.