Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Twee nieuwe besmettingen coronavirus in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 4 maart 2020

Het RIVM meldt dat er nog eens twee Tilburgers zijn besmet met het coronavirus. Dat betekent dat in Tilburg nu drie patiënten zijn. In Loon op Zand zijn dat er vijf, volgens de telling van het RIVM.

Meer is er nog niet bekend over de twee Tilburgers die positief getest zijn op het coronavirus. Het is wel zeker dat het RIVM hetzelfde protocol toepast als bij alle patiënten: isolatie, contactonderzoek en blijven monitoren. De man uit Loon op Zand was de eerste besmette persoon in Nederland en werd naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis gebracht. De vrouw zit thuis uit te zieken. Waar de twee nieuwe Tilburgers die besmet zijn met het coronavirus verblijven, weten we niet.

Besmetting Tilburgers coronavirus voorkomen

Wil jij je zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus? Het RIVM geeft tips om besmetting te voorkomen: was je handen en nies of hoest in je elleboog. Ook papieren zakdoekjes worden aangeraden.

Bellen met de huisarts

Heb je koorts, loop je flink te hoesten en ben je kortademig? Dan kan het ook zo zijn dat je een ander virus hebt en niet hoort bij de Tilburgers die het coronavirus hebben. Het RIVM raadt aan alleen te bellen met de huisarts als je de afgelopen twee weken in China, Singapore, Zuid-Korea, Iran of de Noord-Italiaanse provincies bent geweest.

Lees ook:

update coronavirus

Coronapatiënt Tilburg niet besmettelijk tijdens carnaval; 5 x tips als je denkt dat je toch risico loopt

Een 56-jarige man uit Loon op Zand ligt in het ziekenhuis in Tilburg, omdat omdat hij het coronaviru...
ETZ Elisabeth

Coronavirus Tilburg: dit wil je weten over het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Het is je vast niet ontgaan: in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis zit een patiënt die is besmet me...

adv.