Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tjeuke Timmermansstraat gepimpt: ‘We vinden het geweldig’ [foto’s]

Door Noah Godefroy 12 oktober 2020

De Tjeuke Timmermansstraat is altijd al een bijzondere straat geweest. Tig ouderenwoningen rondom een drukbezocht Johan Cruijff-veldje; die veelzijdigheid staat symbool voor Tilburg. Maar die gebouwen zagen er toch wel een béétje saai uit. Inderdaad, zagen, want de Tjeuke Timmermansstraat wordt beetje bij beetje gepimpt door de gemeente.

Voor mensen die er niks in de buurt hebben is de Tjeuke Timmermansstraat een van die straten waarvan je zegt: “Verrek, hier ben ik nog nooit geweest!”

Tjeuke Timmermansstraat

Wie regelmatig de straat kruist kan het niet ontgaan zijn: afgelopen zomer werd er een gigantische muurschildering geplaatst op de serviceflat op het kruispunt. Het werk is afkomstig van kunstenaar Collin van der Sluijs en we mogen dit best een upgrade van de straat noemen.

Tekst loopt door onder de foto.

Tjeuke Timmermansstraat
Foto: indebuurt Tilburg.

Doornroosje

En ja, hoor. Onlangs was het wéér raak. Fiets je door de straat, ben je net uitgekeken op het ene prachtwerk, kom je ineens het volgende tegen. Tegenover het kantoor van museum De Pont doemt een schitterende schildering van Doornroosje op tegen de muur van een flatje. De maker? Stefan Thelen.

Tekst loopt door onder de foto.

Tjeuke timmermansstraat
Foto: indebuurt Tilburg.

Ouderen

Op de website van de gemeente valt te lezen dat de (veelal oudere) buurtbewoners mochten meebeslissen over wat voor iets er op de muur kwam. Zij wilden groen en vogels, maar wat vinden zij nu eigenlijk nu het ook echt op de muur staat? We vroegen het – volledig coronaproof op afstand natuurlijk 😉 – en kregen vooral positieve antwoorden. “Ik had er net met mijn zus over, die in het gebouw zelf woont, en we vinden het geweldig. Het zag er hier altijd zo grijs en grauw uit”, aldus een buurtbewoonster.

Lees ook:

Kijktip! Tilburgse Bryan is te zien in NPO-programma Wie kent mij nog

Van die dingen die je niet elke dag meemaakt: werken met een cameraploeg op je snufferd. Ook voor Br...
supermarkten open eerste kerstdag

MAG DAT: boodschappen doen tijdens het kwetsbarenuurtje als je niet kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...

Dit is de nieuwe eyecatcher van het Spoorpark [video]

Het Spoorpark is nu nog toffer dan het al was; er staat sinds vandaag namelijk een voormalige restau...

adv.