Tilburg krijgt weer een (soort van) stadsstrand

Door Rowie van der Vliet 14 januari 2019

Wat was het lekker om te chillen op het legendarische stadsstrand bij de Piushaven. Dat hadden we tijdens die warme Tilburgse kermis van vorig jaar wel kunnen gebruiken. Goed nieuws! In 2019 kunnen we wel met onze voetjes in het zand uitrusten bij een beachclub.

Het geniale idee van een beachclub komt uit de koker van Pieter Albers, die ook het Tirolerdorp bedacht. “We hadden een beachbar moeten beginnen, dat dachten we afgelopen zomer toen het zo ontzettend warm was”, vertelt hij aan Brabants Dagblad. Gaaf!

Wit zand

Er komen in totaal drie beachbarren op de plek waar we vorig jaar nog poffertjes kochten. Dit is op de hoek van de Heuvelring, tegenover de ABN AMRO. Ook zitten we straks op een verhoging met linnen overkapping. Wit zand op de grond maakt het helemaal af. Het stadsstrand wordt zo’n driehonderd vierkante meter groot. Pieter is nog druk bezig met de voorbereidingen en kan niet zeggen hoeveel mensen naar binnen kunnen.

Tirolerdorp

De beachclub is geen vervanging voor het Tirolerdorp. Ook tijdens de Tilburgse Kermis 2019 drinken we pullen bier en jodelen we er op los. Alleen lopen we dit jaar van het dorp naar het strand. Wat houden we toch van de kermis in Tilburg…

Verandering

Naast het nieuwe stadsstrand ziet de kermis er dit jaar nog een beetje anders uit. Zo meldt Brabants Dagblad dat er geen attracties te vinden zijn langs het Willem II-pad tot de Spoorlaan. En sta niet gek te kijken als je op het Stadhuisplein een rondje over de kermis loopt. De attracties daar staan omgedraaid! Dat zal even wennen zijn…

Lees ook:

attracties tilburgse Kermis 2019

Zet maar in je agenda: op deze dagen is het Tilburgse Kermis 2019

Ben je al klaar voor de Tilburgse Kermis 2019? We hebben er nu al zin in! Pak je agenda er maar bij ...
leukste kermisfoto's tilburg

Tof! Dit zijn de leukste kermisfoto’s van Tilburgse Kermis 2018

Wat is de Tilburgse Kermis toch geweldig! Ook dit jaar waren veel mooie momenten waarbij volop werd ...
De Baret

Barman van de Week: ‘the legend’ Lennart Veersma

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie...

adv.