Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburg Culinair stopt na 30 jaar: ‘Het is niet meer nodig’

Door Rowie van der Vliet 13 januari 2020

In 2020 staan we niet meer met z’n allen te genieten van het beste van culinair Tilburg op het Louis Bouwmeesterplein. Tilburg Culinair stopt er na dertig jaar mee.

De organisatie besloot zelf de stekker uit het evenement te trekken. Dat deden ze natuurlijk niet zonder een dubbel gevoel. Overigens werd de keuze ook niet van de ene op de andere dag gemaakt. De organisatie van Tilburg Culinair overlegde met deelnemers, bestuur, commissieleden en de gemeente Tilburg.

Dit is waarom Tilburg Culinair stopt

Er werd besloten om te stoppen omdat er geen écht goede locatie is, de evenementenkalender in Tilburg al bomvol zit en de doelstelling al behaald is. Het was de missie van Tilburg Culinair om de Tilburger kennis te laten maken met de culinaire mogelijkheden in de regio. Met dit idee werd de het luxe foodfestival al in 1990 opgericht.

Geen goede locatie

Tilburg Culinair vond jarenlang plaats op het Willemsplein. In 2017 kwam er een nieuwe locatie: het Louis Bouwmeesterplein. Dat had ook te maken met het feit dat er veel bouwwerkzaamheden in Tilburg zijn. Op het Willemsplein wordt nog steeds gewerkt aan het stadshuis. “Nu blijkt deze locatie ook niet toekomstbestendig te zijn. Met als resultaat dat de huidige opzet onvoldoende mogelijkheden voor een gezonde exploitatie biedt. Tilburg Culinair verdient een groter centrumplein met meer mogelijkheden en minder operationele kosten. Helaas is er zo’n plein momenteel niet in Tilburg”, aldus de organisatie.

Doelstelling behaald

Het nieuws werd bekend op de dag dat Monarh haar Michelinster wist te behouden. Bovendien weten meerdere restaurants in Tilburg een plekje te scoren in de prestigieuze restaurantgidsen Lekker en Gault Millau. Ook behaalden meerdere horecazaken een Bib Gourmand, die wordt gezien als het kleine broertje van de Michelinster. Dat Tilburg inmiddels culinair op de kaart staat, is wel duidelijk.

Komt Tilburg Culinair terug?

Tilburg Culinair mag terugkijken op dertig jaar lang culinair genieten en bezoekers die vanuit het hele land naar onze stad kwamen om te zien wat restaurants te bieden hebben. Het geld dat nog op de rekening van de stichting van Tilburg Culinair stond, wordt overgemaakt aan  Stichting Met je hart Tilburg. En met die volle evenementenkalender twijfelt Tilburg Culinair er niet aan dat er in de toekomst weer een spraakmakend culinair evenement komt. Het lijkt er niet op dat dit Tilburg Culinair zelf gaat zijn.

Lees ook:

Yes, dit restaurant in Tilburg behoudt haar Michelinster

Het was duimen geblazen voor horecaondernemers door heel Nederland: in het DeLaMar Theater zijn de M...
zaken kerstdagen

Dit zijn de beste restaurants in Tilburg volgens de prestigieuze lijst Bib Gourmand 2020

Bib bib hoera! Michelin (juist ja, die van de Michelinsterren) ging op pad om te testen welke Nederl...

Dit zijn de vijf beste restaurants van Tilburg volgens de GaultMillau 2020

Feest bij vijf restaurants in Tilburg! Ze mogen de champagne inschenken, want deze culinaire toppers...

adv.