VIDEO: familieleden Tilburgse Dominique Lousberg over haar fatale ongeluk

Door Rowie van der Vliet 20 januari 2018

Er zijn grote vraagtekens bij de familie van de verongelukte Dominique Lousberg. Daar blijven ze waarschijnlijk levenslang mee lopen: een bloedonderzoek komt er niet. En dus zullen ze nooit weten waardoor de veroorzaker op Dominique Lousberg inreed. EenVandaag maakte een boeiende reportage over het ongeluk.

Daarin zien we vriend Kenneth Claes, die openhartig vertelt over de dramatische avond op 19 november. Kenneth: “Ze was op slag dood. Ik kan niet beschrijven wat het met een mens doet om je geliefde zo te zien. Ik hoopte haar nog te kunnen redden, maar ik kon enkel nog haar hand vasthouden.”

Kilometerslang

Nu blijkt dat de spookrijder al meer dan tien kilometer lang gesignaleerd is. Sterker nog, meerdere mensen belden al met 112 en hij is vastgelegd op dashcam! Wat hij zolang op de verkeerde kant van de weg deed, weet niemand. Omdat hij ook omkwam bij het ongeluk, wordt er volgens de wet geen bloedonderzoek bij hem afgenomen. Dit maakt het verwerkingsproces voor Kenneth en familie en vrienden van Dominique heel zwaar. “Voor ons als nabestaanden is het belangrijk om te weten wat er omgaat in het hoofd van die persoon. Had hij gedronken, had hij drugs op of had hij zelfmoordneigingen? Dan weet je in elk geval, ah, daar lag het aan. Dat is een stuk van het verwerkingsproces dat heel belangrijk is”, vertelt Kenneth in een openhartig interview met EenVandaag.

Dominique Lousberg

Hier kun je het interview terugkijken:

Lees ook:

Dominique Lousberg

Kippenvel! Dj komt met prachtig eerbetoon voor overleden Tilburgse [video]

De Hasseltse dj Kenn Colt heeft een single uitgebracht die hij eigenlijk liever niet had willen make...

adv.