Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Teken in Tilburg: zo check je waar je moet oppassen

Door Carin van der Meij 23 juni 2020

Niet alleen wij, ook teken zijn dol op het mooie weer. In juni en juli slaan de beestjes het vaakst toe in Nederland. Geen pretje! Een gewaarschuwd mens telt voor twee: met deze nieuwe app weet je waar in Tilburg en omgeving je moet oppassen voor teken.

Voor wie nog nooit een teek heeft gezien: de beestjes lijken op kleine platte spinnetjes. Teken komen voor in bossen, heidevelden, maar ook in tuinen, parken en speeltuinen. Teken kunnen door te bijten ziektes overbrengen, onder andere de ziekte van Lyme.

Tekenradar

Het is duidelijk: een teek wil je het liefst ook op anderhalve meter afstand of meer houden. Dit kun je onder andere doen door de website Tekenradar regelmatig te checken. Op deze website worden de meldingen van tekenbeten in heel Nederland bijgehouden. Je kunt niet alleen zien of er in en rondom Tilburg mensen het ‘slachtoffer’ zijn geweest van deze vervelende beestjes, je kunt ook een tiendaagse tekenverwachting bekijken.

Nieuwe app: Nature Today

Er is nu ook iets nieuws: een app! Aan het begin van de Week van de Teek (22 – 26 juni) is de app Nature Today gelanceerd. De app kan voor elke vierkante kilometer in Nederland een verwachting geven hoeveel teken daar zijn, dit zodat je er op bedacht bent en een tekenbeet hopelijk kan voorkomen.

Hier zitten teken in Tilburg

Onderzoekers van de universiteiten Twente en Groningen hebben de maandelijkse tekenvangsten van de afgelopen tien jaar gecombineerd met verschillende data en satellietbeelden en in de app verwerkt. Nu kun je dagelijks checken of er een Teken-alert is in jouw buurt.

Wil je meer weten over teken en wat te doen bij een tekenbeet? Check dan de website van de Week van de Teek voor tips en informatie.

Lees ook:

teken check tilburg

We gaan weer massaal naar buiten: check de tekenradar voor Tilburg

We wonen in een heerlijke groene omgeving. Zeker met mooi weer gaan veel Tilburgers er massaal op ui...
processierups

Processierups back in Tilburg; 6 x antwoord op vragen over het beestje

De eikenprocessierups (in de volksmond processierups) is voor de vierde keer verveld en dat is slech...
eikenprocessierups 2020

Eikenprocessierups 2020: zo pakt Gemeente Tilburg het aan

Krijg jij al jeuk bij het lezen van het woord ‘eikenprocessierups’? Grote kans dat je er vorig jaar ...

adv.