Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stadsgenoot Marc start een crowdfunding voor dé heldin van Tilburg

Door Rowie van der Vliet 4 april 2020

Marc Nuijten uit Tilburg zat afgelopen maandag ook aan de buis gekluisterd. Toen kwam de Tilburgse Tonneke (Tonny Steenis) met haar documentaire op NPO2. Hij wist meteen: deze vrouw moet ik helpen. Zo gezegd, zo gedaan. Drie dagen later zette hij een crowdfunding op.

“Het gaat hard”, zegt Marc als de crowdfundingspagina net online staat. “In een halfuurtje heb ik al honderd euro opgehaald.” En de bedragen blijven maar binnenkomen. Lekker bezig! De Tilburger hoopt €10.000,- op te halen voor Tonneke’s Rijdende Winkel.

Buurtwinkel

Voor wie haar nog niet kent: Tonneke is de eigenaresse van Tonneke’s Rijdende Winkel. De Tilburgse heeft het in het verleden niet makkelijk gehad. Zo was ze dakloos en was het voor haar moeilijk om aan een baan te komen. Zelfs via het UWV. Maar ze had wél een plan, namelijk een rijdende buurtwinkel beginnen voor minderbedeelden.

Tilburgse heldinnen

“Zoals iedereen heeft kunnen zien in de documentaire is het voor Tonneke niet altijd even makkelijk. Maar Tilburgse heldinnen moeten blijven bestaan!” Na de opnames werd het nog moeilijker voor haar. Haar bus is helemaal kapot!

Wagen naar de flipflap

“De hele wagen is naar de flipflap”, vertelde Tonneke ons al in december 2019. “De wagen is nu twee maanden stuk. Dat was mijn buurtwinkel waarin mensen konden instappen en daar kochten ze boodschappen. Hij is gewoon helemaal op. Drie keer achter elkaar was er al iets mee en dan houdt het op een gegeven moment op. Ik heb hem weg moeten doen.” En dus staat ze op de markt op het Pater van den Elsenplein, want stoppen is er niet bij. “Ik zeg: ‘Ik haal gewoon nog boodschappen voor jullie’. Ik sta een keer in de week op de mèrt en breng aardappels rond. Daar kan ik wel een beetje de huur mee betalen.” In december hield de Tilburgse veertig euro per maand over.

Doneren voor Tonneke kan hier.

Lees ook:

Terugkijktip: Tonneke uit Tilburg was te zien op NPO2 in haar eigen documentaire

Het is maar goed dat Tonny Steenis een tv in huis heeft gehaald nadat ze te gast was bij PAUW. Tonne...

Tonneke van Tonneke’s Rijdende Winkel: ‘Ik moest een televisie hebben, want ik kwam op televisie’

We durven te stellen dat 2019 het jaar van Tonny Steenis is. Chantal Janzen kwam voor haar programma...
NIET GEBRUIKEN Tilburg leeg

Om stil van te worden: prachtige video over leeg Tilburg

"Tilburg. Samen sterk." En zo is het! Dani Koks van Dani Digitals maakte een prachtige video over ee...

Meer over

Nieuws

adv.