Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spoorpark gaat weer open: ‘Angst moet niet regeren’

Door Noah Godefroy 29 april 2020

Wow, die zagen we niet zo snel aankomen. Het Spoorpark, dat een tijd terug wegens drukte voor onbepaalde tijd gesloten werd, gaat weer open! Maar let op: het is wel de bedoeling dat mensen na het halen van een frisse neus weer naar huis gaan.

Dat zegt parkmanager Sophie Peters. “We doen het park open om mensen te faciliteren. Een rondje hardlopen of een wandeling door het park: de mensen rondom misten dat.”

Overleg gemeente

Dat het park weer deels van het slot gaat nét nu het minder weer wordt, is toeval. “We hebben gewacht op de mededelingen van premier Rutte. Toen bleek dat jonge kinderen bijvoorbeeld weer naar buiten mochten, zijn we met de gemeente in overleg gegaan. Toen zijn we hiertoe gekomen. Angst moet niet regeren; je moet niet denken dat mensen zich wéér niet aan de regels houden”, zegt Sophie.

Handhaven

Wel drukt Sophie Tilburgers op het hart: “Ga na de frisse neus weer naar huis. Wij hebben afspraken met de gemeente en weten dat ze zullen handhaven als het nodig is. De maatregelen gelden nu al een maand en de maatschappij is er bewust mee bezig. Precies dat is ook de reden dat we het park weer openen.” Niet alles is open: de picknicktafels, skatebowl, basketbalveld, Kempentoren en toiletten blijven voorlopig gesloten, lezen we op BD. Het park is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open.

Lees ook:

zadelpijn

Met deze fietsroutes rondom Tilburg zie je veel én blijf je fit

Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk thuis te blijven, maar een beetje beweging en frisse lucht is...

13 x hier in Tilburg kun je nu ook eten afhalen of laten bezorgen

In Tilburg krijgen we steeds meer keus als het aankomt op eten bestellen of afhalen. Onder het mom s...
MeiMarkt

Deze Tilburgse evenementen gaan niet door deze zomer

Het kwam bij veel Tilburgers binnen als een bom: géén evenementen tot 1 september. Een mokerslag voo...

Meer over

Corona Nieuws

adv.