Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht is afgelast in Helmond: zo zit het in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 15 juli 2020

Op steeds meer plekken gaat de Sinterklaasintocht in 2020 niet door. Zo trokken onder andere Amsterdam en Helmond de stekker eruit. Hoe zit dit in Tilburg? Dit is wat we tot nu toe weten.

We nemen contact op met het Sint Nicolaas Comité. Dit comité organiseert al meer dan honderd jaar een Sinterklaasintocht in Tilburg. Sterker nog, het was de eerste organisatie in heel Nederland die dit deed! Het Sint Nicolaas Comité is opgericht in 1901. De organisatie heeft al heel wat kinderen blij gemaakt en hoopt dat juist ook in 2020 te kunnen doen. Maar toch zal het moeilijk worden…

Gaat de Sinterklaasintocht in Tilburg door?

“Hoe het met de Sinterklaasintocht in Tilburg zal gaan, is in het geheel nog niet duidelijk. We hebben nu nog geen idee hoe de coronamaatregelen er op 15 november uit zullen gaan zien. De gemeente gaat er vanuit dat we tegen die tijd nog steeds rekening moeten houden met de anderhalve meter maatregel. De verantwoordelijkheid van de handhaving van die regel komt bij het comité te liggen”, vertelt voorzitter Fernand Palmen.

Alternatieven onderzoeken

Fernand geeft aan dat het comité er ‘het hoofd over breekt’ over hoe ze de anderhalve meter gaan aanhouden. Het Sint Nicolaas Comité heeft zichzelf een deadline gesteld. “Rond 1 september hopen we eruit te zijn. Mocht het echt niet haalbaar zijn om een intocht te organiseren onder de dan geldende maatregelen dan willen we graag op een andere manier iets organiseren. We zijn nu ook bezig alternatieven te onderzoeken. Het kan toch niet zo zijn dat de Sint niet aankomt, na deze uiterst moeilijk tijd voor iedereen. Het was zeker ook moeilijk voor alle Tilburgse kinderen.”

Roetveegpiet

Als er een Sinterklaasintocht komt dan zien we sowieso geen Zwarte Piet. Het Sint Nicolaas Comité liet dit in oktober 2019 al weten. Tijdens de vorige intocht zagen we een mix van roetveeg- en zwarte pieten, maar in 2020 zien we vanuit de organisatie echt alleen schoorsteenpieten.

Lees ook:

Alfred Sinterklaas

Alfred is dé sinterklaas van Tilburg: ‘Er is niets mooiers dan kinderen blij maken’

Zingende en dansende kinderen staan te wachten aan de Piushaven. Met een kleine mijter of pietenmuts...
Sinterklaasintocht 2019

VIDEO: Sinterklaas kwam aan in Tilburg en zo zag het eruit

Na een lange reis vanuit Spanje is Sinterklaas eindelijk aangekomen in Tilburg! Zaterdag arriveerde ...

Henny wil voor elk kind in Tilburg een pakje van de Sint: ‘Ouders staan met tranen in hun ogen’

Weet je nog hoe blij je was om een zak cadeautjes van Sinterklaas te krijgen? Hoe je weken zat te zi...

Meer over

Corona Nieuws

adv.