Des sunt! Winkel van Roy Donders is dicht (en gaat niet meer open)

Door Rowie van der Vliet 4 december 2018

Wilde je nog even een glitter & glamour kerstoutfit scoren bij Rojami’s van Rian en Roy Donders? Dat gaat hem niet worden, want Roy Donders heeft zelf faillissement moeten aanvragen. Daardoor is zijn winkel in de Pieter Vreedestraat per direct gesloten. Des sunt!

Echt hoor, het nieuws is bijna niet te geloven. “Het is verschrikkelijk. Ik heb zelf het faillissement moeten aanvragen, gewoon omdat het niet goed ging”, vertelt Royke tegen de Telegraaf. Hij noemt de verhuizing naar het centrum als een van de oorzaken van het noodlot van de winkel. Uiteraard kostte het pand aan de Pieter Vreedestraat hem meer huur, maar helaas kwamen er weinig klanten. Vlak nadat Rojami’s in de binnenstad opende, kwam er een nieuwe looproute van het Pieter Vreedeplein naar de Heuvelstraat: de Frederikstraat.

‘Mijn kindje’

Daarnaast had de winkel ook regelmatig te maken met diefstal. Keer op keer plaatsten Roy en Rian beelden van de dader op hun Facebookpagina, maar dat draaide niet altijd op iets uit. Soms zag hij de spullen terug, maar heel vaak kwam er niets terug. De pechvogels kregen nog meer voor hun kiezen, want in oktober van dit jaar was er een gaslek in de winkel. Roy is eerlijk tegenover de Telegraaf: ‘”De laatste maanden moest er dik geld bij en dan word je wel gedwongen een besluit te nemen, hoeveel pijn dat ook doet, want Rojami is wel mijn kindje.”

Bijna tien jaar

Rojami’s had nog maar anderhalf jaar te gaan en dan zou de winkel tien jaar bestaan. Toen hij zijn huispakkenlijn lanceerde in realitysoap Roy Donders: Stylist van het Zuiden waren deze in één middag uitverkocht.

Geen makkelijk jaar

Poe, Roy Donders heeft geen makkelijk jaar achter de rug. In het begin van 2018 overleden zijn opa en oma vlak achter elkaar. Bovendien besloten Marvin en de stylist hun relatie van vier jaar te beëindigen. Sunt!

Lees ook:

roy donders

Schrikken! Winkel van Roy Donders en nabijgelegen appartementen ontruimd

Oei, dat is even schrikken. De politie en brandweer rukten namelijk dinsdagochtend 23 oktober uit na...
OG3NE

OG3NE schitterde op het Televizier-Ring Gala in kleding van deze Tilburgse winkel

Was je ook gekluisterd aan de buis tijdens het Televizier-Ring Gala? Grote kans dat je de zusjes OG3...
Rojami's aan de Pieter Vreedestraat

Wij keken binnen bij de nieuwe winkel van Roy & Rian Donders ✨?

Yes, de winkel van Roy en Rian Donders, Rojami's, zit vanaf 31 augustus aan de Pieter Vreedestraat. ...
roy donders

Och germ! Roy Donders is weer vrijgezel

We wensen Roy Donders alle bakken ijs en chocolade toe die hij nodig heeft. De Tilburger is sinds tw...

Meer over Rojami’s ontdekken?

Rojami’s Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Pieter Vreedestraat 1-7, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.