Hóe tof! Tilburgers maken kans op een jaar lang gratis leven: ‘Echt, ik was helemaal hyper’

Door Rowie van der Vliet 18 januari 2019

Stel je eens voor: een jaar lang wordt de huur of hypotheek van je woning, jouw boodschappen, je kleding, benzine en zelfs jouw vakantie lekker door een ander betaald. Voor twee Tilburgers blijft het niet bij dromen. Door hun deelname aan het Sky Radio-spel Leef 1 jaar gratis maken ze kans op 365 dagen zonder vaste lasten.

We bellen met Mariel Veltmeijer, een van de twee Tilburgse deelnemers. “Waarom ik mee heb gedaan? Wie zou het niet willen winnen? Het geeft de kans om verder te sparen. Of ik ergens voor spaar? Toevallig waren we bezig met geld opzij leggen voor een nieuwe badkamer.”

Fantaseren

Elke dag hoor je op Sky Radio een codewoord. Deelnemers kunnen dat woord via internet insturen en maken dan kans op een plekje in de finale op woensdag 23 januari. De grote prijs? Jawel, een jaartje betaalt Sky Radio jouw vaste lasten. “Ik heb nog nooit iets gewonnen. Toen dat gisteren wel gebeurde, was ik helemaal door het dolle heen. Echt, ik was helemaal hyper. Mijn collega’s vonden het ook heel gaaf. We gingen allemaal fantaseren wat we zouden doen als we zouden winnen. Het is mooi om te zien dat het iets losmaakt. Mijn collega gaat nu ook proberen om dagwinnaar te worden”, lacht Mariel.

Twee Tilburgers

Ze is niet de enige Tilburgse die in de running is voor de hoofdprijs. Ook Stevie Anbeek doet mee. “Wel heel grappig dat twee Tilburgers meedoen”, glimlacht Mariel. “Hoe ik mij ga voorbereiden op de finale van 23 januari? Ja, uh, ja. Dat weet ik niet.” Tijdens de finale moeten Stevie en Mariel een nummertje trekken. In totaal zijn er twintig kandidaten die meedoen. Het nummer bepaalt in welke volgorde de deelnemers een code mogen kiezen. “Misschien ben ik straks wel nummertje twintig en kies ik als laatste een code. Maar dat kan ook de juiste code zijn. Ik sta er nuchter tegenover. Maar toch heb ik een sprankje hoop. Dat ik mee mag doen, betekent dat ik misschien kan winnen. Ik ben gewoon superenthousiast!”

We hebben Stevie ook om een reactie gevraagd, maar zij wordt liever alleen geïnterviewd als ze ook echt gewonnen heeft. We wensen allebei de Tilburgse dames heel veel succes!

Lees ook:

btw-tarief omhoog

Balen! Dit wordt in Tilburg duurder in 2019

Helaas is op nieuwjaarsdag het lage btw-tarief verhoogd van zes naar negen procent. Dat betekent dat...
festival van het levenslied

Wij houden van gratis: deze 9 dingen in Tilburg kosten he-le-maal niks

We worden allemaal blij van leuke dingen doen. Maar hóe fijn is het als je voor die leuke dingen ook...

adv.