Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat een topper! Beau van Erven Dorens helpt een Tilburgse zwerver

Door Rowie van der Vliet 22 mei 2019

Beau van Erven Dorens kan voor ons niet meer stuk. Heel Nederland sloot de presentator (nog meer) in het hart nadat-ie zich inzette voor vijf zwervers in The Rotterdam Project. Stiekem houden we nu nog iets meer van hem, want voor zijn nieuwe programma gaat hij ook een zwerver uit Tilburg helpen.

In The Rotterdam Project kregen vijf zwervers 10.000 euro per persoon. Brabants Dagblad meldt dat dit niet het geval is in zijn nieuwe programma. Dit keer krijgen de deelnemers geen flink pak geld, maar de sleutels van een eigen appartement in hun handen geduwd.

Beau van Erven Dorens helpt Rigo

De krant spotte Beau van Erven Dorens in onze stad. Hij lijkt zijn pijlen gezet te hebben op Rigo. De dakloze heb je misschien weleens door de stad zien lopen met zijn toffe huisdier, bokje Mikey. Ook heeft-ie een hond. Voorheen verbleef hij in een bosje langs de A58 en onder een boom op het Korvelplein, maar tegenwoordig vinden we Rigo onder een brug bij het Wilhelminakanaal.

Geen hulp

Brabants Dagblad is er niet zeker van of het Beau gaat lukken om Rigo zover te krijgen dat hij het appartement accepteert. De dakloze Tilburger staat er namelijk om bekend geen hulp te willen. Niet van instanties en eigenlijk van bijna niemand. Aan de andere kant… als iemand kan doordringen is het Beau wel. Natuurlijk zijn er wel mensen die zich om Rigo ontfermen, maar anderen hebben ook hun handen van hem afgetrokken, zo is te lezen in de krant.

Ver verleden

Rigo is zo’n anderhalf jaar dakloos. Brabants Dagblad maakte een portret van de man. Eigenlijk is het niet zo heel lang geleden dat hij nog voor Interpolis werkte, maar het voelt als een ver verleden. Hij werd arbeidsongeschikt verklaard. Zijn huis raakte hij kwijt door een opstapeling van omstandigheden. In een verder verleden ging het er anders aan toe. Je kon hem vinden bij kroegen als Extase en Kadance, die nu niet meer bestaan. We zijn heel benieuwd wat we nog meer over hem te weten komen in het nieuwe programma van Beau.

Wanneer komen Rigo en Beau op de buis?

Beau is gespot in Tilburg aan de zijde van Rigo. Het is niet duidelijk wanneer we zijn nieuwe programma kunnen verwachten. De presentator is momenteel te zien in het nieuwe Beau en de veteranen op RTL4.

Lees ook:

chantal janzen

Terugkijktip: Chantal Janzen liep mee in Tonneke’s Rijdende Winkel en dat was hartverscheurend

Om kippenvel van te krijgen! Chantal Janzen liep voor haar programma 'Chantal Komt Werken' een dagje...
tamara seur

Wist je dit? Deze bekende presentatoren zijn geboren in Tilburg

Geregeld zien we een bekende kop op tv verschijnen waarvan we zeker weten: da's een Tilburger! Dat g...

Frans Bauer, Jett Rebel en nog veel meer andere BN’ers komen naar Tilburg!

Heb je zin om een paar uur lang uit je plaat te gaan op de muziek van Frans Bauer? Of lig je liever ...

adv.