Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor op de verlanglijst! Tilburgse BN’ers brengen kookboek uit met Paul Kappé van Monarh

Door Rowie van der Vliet 25 november 2020

Sterrenrestaurant Monarh brengt haar eerste echte kookboek uit. Chef-kok Paul Kappé is met negen Tilburgse BN’ers de keuken ingedoken. Verwacht luxe gerechten met verrassende ingrediënten. Ideaal voor onder de kerstboom!

Misschien nog wel een mooier cadeau voor de feestdagen: de opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg. Zo blijft dit een warm thuis voor gezinnen van zieke en revaliderende kinderen. Sterrenchef Paul Kappé is hartstikke trots op het boek. “Dit kookboek is gemaakt vanuit het hart. Het is namelijk fijn en belangrijk om iets goeds te doen voor andere mensen. Ik zeg altijd: eten verbindt.”

Ons-kent-ons

Guus en Marc Meeuwis, Leo Alkemade, Gers Pardoel, Nol Havens, Jochen Otten, John Beerens, Anouk Maas en Arijan van Bavel werkten mee aan het kookboek. “De recepten zijn gebundeld en thuis na te maken aan de hand van dit kookboek. Het enthousiasme van de bekende Tilburgers om mee te werken was ongekend. Daarbij kwam ook het Tilburgse ons-kent-ons goed van pas, waardoor we een mooie groep hebben kunnen verzamelen voor de kooksessies”, valt te lezen in het persbericht.

Tekst loopt door na de foto.

De cover van kookboek ‘Bekende Tilburgers koken met Sterrenchef Paul Kappé. Foto: Bekende Tilburgers koken met Sterrenchef Paul Kappé

Liefde voor koken

Het enthousiasme spat er bij Leo Alkemade inderdaad vanaf. “Ik hou van het koken van verschillende gerechten, maar ben geen stabiele kok. Daarmee bedoel ik: het kan bij mij in de keuken nogal een rommeltje worden, vanwege mijn enthousiasme en de eigen twist die ik aan mijn gerechten geef. Ik kan hierdoor overigens ook nooit twee keer precies hetzelfde gerecht maken. Als ik voor mijn vrienden en familie kook, vind ik het leuk om een bord extra mooi op te maken, dit leerde ik van mijn vader. Zijn liefde voor koken is overgeslagen op mij en deze passie wil ik weer doorzetten naar mijn kinderen.”

Wie, wat, waar?

Je hoeft niet te wachten totdat de kerstman jou blij maakt met het kookboek. Je kunt snel aan de slag met de luxe gerechten, want het boek is alvast te bestellen voor €13,95,- via de website kookboekvoorhetgoededoel.nl. Het kookboek ‘Bekende Tilburgers koken met Sterrenchef Paul Kappé’ verschijnt op 7 december.

Lees ook:

Rien Annemieke Kok in lockdown

Rien en Annemieke maken een boek over koks in de lockdown: ‘Iedereen op ons lijstje doet mee’

Toen alle zaken dicht moesten, dacht horeca-ondernemer Rien van Linschoten (RAW, T-Huis en meer) ook...
hofstede de blaak

5 x deze Tilburgse restaurants staan in de Michelingids van 2020

Er staan maar liefst vijf Tilburgse restaurants in de Michelingids van 2020. Hoe tof is dat?! Deze T...
Danny Monarh

Danny (28) is eigenaar van Monarh: ‘Ik werd in het diepe gegooid’

Wat deed jij toen je 28 was? De Tilburgse Danny Kovacevic runt twee restaurants met een Michelinster...

Meer over Restaurant Monarh ontdekken?

Restaurant Monarh restaurants en horeca

Geopend12:00 - 22:30

Bredaseweg 204-08, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.