Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: Tonneke uit Tilburg was te zien op NPO2 in haar eigen documentaire

Door Rowie van der Vliet 1 april 2020

Het is maar goed dat Tonny Steenis een tv in huis heeft gehaald nadat ze te gast was bij PAUW. Tonneke was maandagavond namelijk te zien bij NPO2 in de documentaire over haar leven, Leve de vrouw van de SRV.

Eerder zat Tonneke dus al aan tafel bij Jeroen Pauw en kwam Chantal Janzen bij haar slapen voor een programma. Maar dinsdagavond was het wéér zover: heel Nederland kon genieten van de Tilburgse op de Nederlandse televisie.

Voor de Tilburgers

Tonneke is er een uit duizenden. Ze zit volop in de schulden en houdt per week maar zo’n veertig euro over. Toch laat ze zich echt niet kisten en blijft ze doorgaan met haar bedrijf: een rijdende winkel. Met een bus rijdt ze door Tilburg en helpt ze minderbedeelden aan goedkope boodschappen. Juist omdat ze weet hoe het is om weinig geld te hebben en de boodschappen moeilijk te kunnen betalen. “Ik ben dakloos geweest en toen dacht ik: wil ik dat wel? Nee, dat wil ik niet. Maar ik heb wel een plan. Ik ben de wagen begonnen voor die mensen.”

Financiële problemen

In de documentaire zien we Tonneke terwijl ze haar bedrijf draaiende probeert te houden. Het wegcijferen van zichzelf is niet altijd even makkelijk door de financiële en persoonlijke problemen waar ze tegenaan loopt. Maar de Tilburgse blijft positief!

Documentaire op de Nederlandse televisie

De documentaire over Tonneke’s Rijdende Winkel is als afstudeerproject gemaakt door HKU-student Max Ploeg. Dat zijn documentaire nu is uitgezonden op NPO2 had-ie natuurlijk niet zien aankomen. Tonneke ook niet, maar die laat het allemaal over haar heen waaien. De documentaire was ook te zien op het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). “Zijn documentaire was uitgekozen voor het IDFA. Ik moest vijftien dagen mijn mond houden voordat het bekend werd. Ja, wavur? Wist ik veel! Ik had geen idee wat het IDFA was.”

De documentaire is hier terug te kijken.

Lees ook:

Tonneke van Tonneke’s Rijdende Winkel: ‘Ik moest een televisie hebben, want ik kwam op televisie’

We durven te stellen dat 2019 het jaar van Tonny Steenis is. Chantal Janzen kwam voor haar programma...
Tonneke Tilburgers tv-programma

Tonneke was net te horen op de radio: ‘Ik heb nog 50.000 euro nodig voor mijn kapotte wagen’

De wagen van Tonneke's Rijdende Winkel is al zo'n drie maanden helemaal kapot. Slecht nieuws voor To...
chantal janzen

Terugkijktip: Chantal Janzen liep mee in Tonneke’s Rijdende Winkel en dat was hartverscheurend

Om kippenvel van te krijgen! Chantal Janzen liep voor haar programma 'Chantal Komt Werken' een dagje...

Meer over

Shownieuws

adv.