Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: de Tilburgse Ichelle vertelt over haar megagrote verzameling op televisie

Door Rowie van der Vliet 7 mei 2019

Heb je een lievelingsdier? Dan ben je niet de enige in Tilburg. Maar Ichelle gaat een stapje verder dan de meeste stadsgenoten. Heerlijk! Wij gingen al eens langs bij Ichelle en haar huis vol pinguïns. SBS6 bracht ook een bezoekje aan de Tilburgse voor het programma Verzamelkoorts. 

Goed, Ichelle verzamelt dus pinguïns. “En dat is een beetje uit de hand gelopen”, aldus Ichelle van Veldhoven. Zo vertelt ze over de vakjeskast die ze helemaal zelf bouwde. “Het is jammer dat toen hij af was, hij eigenlijk alweer te klein was.” Ichelle somt eventjes op wat er zoal in haar kast staat. “Een ijsklontjesmaker, een pinguïnachtbaan, een kerststel en een nep-pinguïn op sterk water. Ja, je bedenkt het niet.”

Doen waar je blij van wordt

Ichelle heeft geen idee hoeveel pinguïns er in haar huis staan. Maar ze vindt het vooral leuk als de voorwerpen ook nog een doel dienen, zoals het zelfgemaakte servies, pinguïntheedoeken en de wc-rolhouder. Ze geeft SBS6 een tour door haar huis. Wat tof! De voice-overstem vraagt zich zelfs gekscherend af: Ichelle, houdt het dan nooit op? “Ik vind het gewoon echt heel leuk. Ik doe het niet omdat iedereen het verwacht. Ik word er echt gewoon blij van. Dat gaat niet ophouden.” Lekker mee doorgaan, meid!

In de uitzending zie je ook wat de vriend van Ichelle van pinguïns vindt en krijg je een kijkje in haar pinguïnparadijs. Je kijkt de uitzending hier terug.

Lees ook:

Pinguïns Ichelle

Binnenkijken bij Ichelle: ‘Er is geen kamer zonder pinguïns’

Ichelle van Veldhoven moet even nadenken wanneer we haar vragen of er een kamer zonder pinguïns is. ...
Roy Donders

Yes! Roy Donders is weer op tv te zien

Eigenlijk verbaast het ons niets: Roy Donders is een echte verzamelaar. Zou hij een kast vol glitter...
Binnenkijken bij Star Wars

Binnenkijken bij Joost: ‘Het is grappig wat mensen zeggen als ze mijn collectie zien’

Tilburger Joost Dirkx is eigenlijk elke dag met Star Wars bezig. Van het verhandelen van speelgoedfi...

adv.