Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijken: Brillenzaak uit Tilburg te zien in Opsporing Verzocht

Door Rowie van der Vliet 5 maart 2020

Een Tilburgse brillenzaak is nog steeds op zoek naar een dief die voor zo’n tweeduizend euro aan brillen jatte. Op 16 augustus 2019 wist een man weg te komen met vijf dure monturen bij De Haas Opticien aan het Paletplein. Opsporing Verzocht hielp de opticien uit Tilburg dinsdagavond een handje door de diefstal mee te nemen in de uitzending.

Het personeel van De Haas Opticien vindt al snel dat de man opvallend bezig iss. Hij bekijkt eerst de zonnebrillen en loopt dan naar de brillen toe. De eigenaar van de zaak uit Tilburg legt aan Opsporing Verzocht uit dat dit niet vaak gebeurd. Klanten kijken vaak voor een zonnebril óf een bril op sterkte. Dat de man ook geen brillen past en geen hulp hoeft, zorgt ervoor dat het personeel besluit hem extra in de gaten te houden. We zien op de camerabeelden dat hij dan toch maar even een bril voor de vorm past.

Op heterdaad betrapt

En ja hoor: de camerabeelden liegen er niet om. De man stopt pijlsnel een hoop brillen onder zijn t-shirt en in zijn broek. Hij is op heterdaad betrapt. Twee medewerkers springen op hem. Het mag niet baten. De man worstelt zich los en rent de winkel uit in de richting van de Kruidenbuurt. Hij neemt vijf brillen van het merk Jfrey mee. De schade per bril? Vierhonderd euro.

Handlanger?

Maanden later is de politie nog steeds op zoek naar de dief. De Haas Opticien geeft aan dat de man Engels sprak en denkt dat hij uit Oost-Europa komt. Het kan zo zijn dat de man nog steeds in de omgeving van Tilburg is. Op de beelden is nog iemand te zien waar de politie meer over wil weten. Ze denken dat hij zomaar eens een handlanger zou kunnen zijn. Een man in een wit t-shirt en spijkerbroek stond te roken bij de deuringang. Hij kijkt aandachtig naar binnen. Hij reed alleen in een auto weg, precies toen de dader naar buiten vluchtte. Het is niet zeker of hij echt iets met de diefstal te maken heeft.

Lees ook:

Terugkijktip: Budget-tatoeëerder uit Tilburg te zien bij Opgelicht?!

Een Tilburgse tatoeëerder heeft het flink bont gemaakt. Hij zou lichamen verminken door tattoo's gew...
undercover in nederland

Terugkijktip: Alberto Stegeman bij Tilburgse schietvereniging sv Trefzeker [video]

Alberto Stegeman was in Tilburg en dat zorgde weer voor een hoop ophef. De presentator van Undercove...

MAG DAT: geweld gebruiken wanneer je een inbreker op heterdaad betrapt in Tilburg?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.